Už je to pětadvacet let, co prezident Václav Havel navštívil Izrael a byly obnoveny česko- izraelské diplomatické vztahy. Celoroční vzpomínání na tento akt zakončí melodram Tajemství člověka od Emila Viklického. Jako host se představí taky jazzman Shlomi Goldenberg. Ten bude se svým kvartetem koncertovat i den před tím.

Shlomi Goldenberg Quartet

Shlomi Goldenberg je izraelský saxofonista. K jazzu ho přivedl otec- koncertní klavírista. Shlomi odešel z Izraele do Ameriky, v kufru hoboj, na který hrál celou střední školu a za oceánem velkou lásku. Romance skončila po pár měsících, jeho láska k jazzu ale trvá dodnes. Hoboj vyměnil za saxofon a začal studovat na pověstné Cornich college of the arts. V Americe se usadil natrvalo, ale na rodnou hroudu rozhodně nezapomněl. Koncertuje tady několikrát do roka. Momentálně objíždí kluby s novou deskou Jazz Electico 2. Je plná funky a karibských tónů. Při jejím poslechu rozhodně zapomenete na zimu. Hostem na koncertě v pražské Redutě bude jazzový pianista Emil Viklický.

Shlomi Goldenbegr Quartet, Reduta Praha, 18. prosince, 21.30

Více informací zde

383193_320908297943404_812272323_n

 

Tajemství člověka Emila Viklického

Emil Viklický bude hostem na koncertě Shlomiho Goldenberga a ten mu to oplatí hned druhý den.

Pianista a skladatel Emil Viklický patří mezi nejvýznamnější jazzové hráče u nás. Říká se, že skládat hudbu je trochu jako matematika. A asi to je pravda. Emil Viklický totiž vystudoval matematiku na Přírodovědecké fakultě. A nechybí mu ani hudební vzdělání. V sedmdesátých letech se mu podařilo odjet do spojených států a dostat se na Berklee College. A jazz ho provází celou kariérou.

V roce 2004 měl premiéru jeho melodram Tajemství člověka. Hudba Emila Viklického a texty Václava Havla. Melodram od té doby předneslo spousta slavných umělců, například i Soňa Červená. Tentokrát to bude Táňa Medvecká a Jaromír Meduna. O hudební doprovod se postará nejen Emil Viklický, ale taky jeho izraelský host Shlomi Goldenberg.

Tajemství člověka- Emil Viklický, Zrcadlová kaple Klementina, 19. prosince, 19.30

Zájemci si musí rezervovat místa na mailové adrese: culture@prague.mfa.gov.il.

11021241_10202620432791169_5470605391478486093_n

 

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Pozvánka Společnosti Franze Kafky

Další článek

Syrští uprchlíci slaví Chanuku s německými židy