Britský Úřad pro vzdělávání zakázal s platností od příštího měsíce provoz ortodoxní židovské školy v severním Londýně. Učinil tak na základě zprávy školní inspekce. Ta dospěla k závěrům, že škola byla založena, aby studentům bránila v “rozvoji širšího a hlubšího porozumění jiným náboženstvím, komunitám a životním stylům, včetně domácího britského.”

Ve škole, kam dochází na dvě stovky studentů, se nevyučuje angličtina a podle inspektorů nejsou dodrženy ani “minimální standardy.” Ultraortodoxní škola ilegálně fungovala čtyřicet let. Až nyní však inspektoři došli k názoru, že její výuka, sestávající především ze studia Tóry, podporuje “kulturní a etnickou uzavřenost.”

Sir Michael Wilshaw, hlavní školní inspektor Úřadu pro vzdělávání, v prosinci řekl, že britské úřady mohou postihovat také provozovatele neregistrovaných islámských škol.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Pozvánka pro synagogu v Podmoklech

Další článek

Islám bude v Německu pestřejší