Jak to vypadá, když se na jedno pódium naskládají  dvě tuny hudebních nástrojů? Tak jako každý rok na Sletu bubeníků. Letos už po 15. A speciální host? Izraelská zpěvačka Kamila Kama. Charismatická mladá žena. Temperamentní, vášnivá, s mocným hlasem a touhou propojit svět.

Co to je ten Slet bubeníků? Kdož sú boží bubeníci?

Hudební projekt s patnáctiletou tradicí. Ojedinělá událost, několik koncertů, na kterých se sejdou muzikanti různých národností, hudebních stylů i vyznání. Každý něčím přispěje, navzájem se od sebe učí. Nejdříve se domlouvají na dálku. Potom se na několik dnů společně zavřou v horách a připravují celý koncert. S tím potom během dvou týdnů projedou třináct měst. V Čechách i na Moravě.

Letošní ročník má podtitul Kdož sú boží bubeníci. Zaměřen je na husitské písně, inspirován je chorálem a nejrůznějšími rytmickými motivy. Zatímco husité svým zpěvem nepřítele děsili, bubeníci chtějí svými koncerty lidi spojovat. A koho jiného si vybrat ke spolupráci než izraelskou zpěvačku a performerku se zajímavým původem.

maxresdefault

Kamila Kama

Její matka je židovka, otec muslim. Oba profesionální muzikanti. Narodila se v Ázerbájdžánu,. V pěti letech začala hrát na klavír a její talent uspěl na mnoha soutěžních po celém SSSR. Ve 13 letech emigrovala s matkou do Izraele. Vystudovala herectví na univerzitě v Tel Avivu a dnes platí za neotřelou inovátorku nejrůznějších vyjadřovacích prostředků. Její energie, temperament, živočišnost a touha je cítit z každého tónu, který zahraje nebo zazpívá. Její skladby jsou citlivé i divoké. Když po více než deseti letech poprvé od emigrace navštívila svoje rodné město Baku, měla jasno. Vytvoří fúzi, ve které propojí své dva světy. Život v rodném Ázerbájdžánu s novým domovem v Izraeli. V červenci vydala album, na kterém se podíleli jak izraelští muzikanti, tak i její ázerbajdžánská rodina. A co dělá, když nekoncertuje? Svou svéráznost pouští dál. Učí kompozici a zpěv v několika ústavech pro problematickou mládež.

 

Seznam koncertů Sletu bubeníků 2016

  1. října 2016, Smržovka, Parkhotel
    15. října 2016,
    Svitavy, Fabrika
    16. října 2016
    , Brno, Musilka
    17. října 2016,
    Trutnov, Uffo
    18. října 2016,
    Čáslav, Dusíkovo divadlo
    19. října 2016,
    Nový Bor, Divadlo
    20. října, 2016,
    Děčín, Divadlo
    21. října, 2016,
    Dobříš, Dům kultury
    23. října, 2016,
    Praha, Lucerna MB
    25. října, 2016,
    Přerov, Dlažka
    26. října, 2016,
    Hodonín, DK
    27. října, 2016,
    Rožnov p. R., TKA
    30. října, 2016,
    Vrchlabí, Kulturní dům Střelnice

Více informací zde http://sletbubeniku.cz/

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izraelská vína slaví úspěch

Další článek

Předpotopní vyměřování (Haazinu)