Zdroj: trendpk.com

Katarská televize Al-Džazíra začala v neděli zveřejňovat informace z důvěrných dokumentů o izralesko-palestinských jednáních. V nich mají být informace o tom, že Palestinci byli ochotni účinit velké ústupky vůči Izraeli především v otázce Jeruzaléma a palestinských uprchlíků.

Zároveň se pravděpodobně jedná o největší únik informací v dějinách izraelsko-palestinského konfliktu. Má se jednat o zhruba 1600 dokumentů, které bude televize zveřejňovat po dobu několika dní.

Agentura Reuters s odvoláním na první zveřejněné texty usoudila, že by mohly oslabit pozici předsedy palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse. Jeho veřejná prohlášení ohledně Izraele jsou totiž v rozporu s tím, co vyjednavači slibují za zavřenými dveřmi.

Některé překvapivé ústupky jsou přisuzovány i hlavnímu palestinskému vyjednavači Saíbu Irikátovi. Ten se ohradil s tím, že palestinská strana nemá co skrývat a že zveřejněné dokumenty jsou nepravdivé.

Autor: redakce Shekel.cz

 

1 Komentář

  1. Karel79
    24.1.2011 – 19 Shevat 5771 v 22:33 — Odpovědět

    Palestinci lžou. Programově. Takže: jakékoli dohody jsou nejisté, kdykoli z nich ustoupí. Jsou nevěrohodný partner v jednání.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Schwarzenberg v Izraeli jednal o hospodářských vztazích i mírovém procesu

Další článek

Cyklus přednášek a diskusí má pomoci v boji s antisemitismem