Zdroj: Wikipedie

Jeden Palestinec byl zabit a sedm dalších zraněno při nočních úderech izraelského letectva proti cílům v pásmu Gazy. Oznámily to agentury s odvoláním na palestinské zdroje a mluvčí izraelské armády.

Podle palestinských zdravotníků uskutečnili Izraelci pět vzdušných úderů na východní sektor města Gazy. Mezi zraněnými je údajně kromě bojovníků i pětileté dítě.

Mluvčí izraelské armády agentuře AFP naproti tomu upřesnil, že letectvo zaútočilo proti čtyřem cílům v pásmu Gazy odvetou za odpálení rakety typu Grad na izraelské území.

“Při náletech naše vzdušné síly zaměřily skupinu teroristů, kteří se chystali odpálit další raketu, a zaútočily na ni,” řekl.

Mluvčí izraelské policie upřesnil, že v pondělí večer dopadla do oblasti u města Beerševa nejméně jedna raketa vypálená Palestinci z pásma Gazy. Nikdo nebyl zraněn, v Negevské poušti se ale rozezněly poplašné sirény. Podle zprávy izraelského rozhlasu byla na Beerševu vypálena ještě jedna raketa, místo jejího dopadu ale nebylo zjištěno.

Počínaje červencem vzrostl počet raket vypálených na jižní Izrael z pásma Gazy i odvetných akcí izraelského letectva. Podle nejnovější bilance izraelské armády vypálili Palestinci na Izrael od 1. července přes 30 raket a dělostřeleckých granátů.

Jeruzalém 16. srpna (ČTK)

1 Komentář

  1. petr
    19.8.2011 – 19 Av 5771 v 21:08 — Odpovědět

    hlavne by jiz nekdo mel psat panu islandskemu ministru zahranici veci jenz je vehemntni zastance Hamasu a jako politik nenavidi Izrael a dava to najevo!! Cela ta jeho pratelska skupina www.palestina.is jen siri nenavist na islandu vuci zidum a media jen uverejnuji tyto lzi!!
    Kdy jiz lidi se ozvou aspon se zemi mimo Island aby jim dali najevo,ze jsou to jen dalsi siritele nenavisti a utlacovani vuci jedne strane

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Pokání – (Náhrdelník 33)

Další článek

Palestinská vláda posílá peníze teroristům vězněným v Izraeli