Zdroj: lupa.cz

Internetová firma Google nafotí pro svou mapovou službu Street View historické centrum Jeruzaléma a také další turisticky atraktivní místa v Tel Avivu, Haifě a dalších lokalitách, informovala agentura AP.

S pořizováním fotografií v úhlu 360 stupňů začnou pracovníci firmy v příštích měsících. Izrael je první blízkovýchodní zemí, která s projektem Street View, do něhož je zapojena i Česká republika, souhlasila.

“Poprvé můžeme opravdu říct, že Izrael bude na digitální mapě,” sdělil ředitel pobočky Googlu vIzraeli Meir Brand.

Projektu předcházely komplikace ze strany úřadů, které se obávaly bezpečnostních rizik vyplývajících z podrobného snímkování ulic měst, například plánování teroristických útoků. Nakonec ale s ním souhlasily poté, co bylo přihlédnuto k jejich námitkám. Stále ale podle AP není jasné, jak budou na fotografování reagovat různé náboženské skupiny, a to zejména ortodoxní židé.

Se snímkováním měl Google ostatně potíže i v Česku kvůli obavám z porušování soukromí. Firma přistoupila proto k rozostřování obličejů lidí a registračních značek aut tak, aby je nebylo možné identifikovat. Snímky lze navíc po dodatečné námitce zúčastněné osoby nechat z internetu stáhnout.

Jeruzalém 13. září (ČTK)

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Erdogan se v době vyostřených vztahů s Izraelem vydal do Afriky

Další článek

Tak by to mělo s nabídkami chodit