Zdroj: Shekel

Izraelská vláda dnes vyjádřila souhlas s přistoupením země k Evropskému institutu odkazu šoa.

Ten v roce 2010 založilo české ministerstvo zahraničí, aby pomáhal při vracení zabaveného židovského majetku a podporoval výzkum a vzdělávání o holocaustu, uvedlo na svých stránkách izraelské ministerstvo zahraničí.

Podle serveru isria.com kabinet Izraele, jehož premiér Benjamin Netanjahu české vládě poděkoval za činnost související s památkou holocaustu, také rozhodl o uskutečnění společného koncertního vystoupení českých a izraelských umělců. Koncert, který bude vzpomínkou na oběti terezínského ghetta, se má uskutečnit v rámci letošního Izraelského festivalu, který je jednou z největších kulturních akcí v Izraeli.

Evropský institut odkazu šoa sídlící v Česku vznikl v lednu 2010 na základě takzvané Terezínské deklarace, kterou zástupci Evropské unie podepsali během českého předsednictví sedmadvacítky v roce 2009.

Tel Aviv 15. ledna (ČTK)

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Návrhy MF

Další článek

Vojenské cvičení Izraele s USA se kvůli napětí v regionu odkládá