Zdroj: rozhlas.cz

Nejen izraelská armáda, ale i “jiné síly” se chystají k případnému ozbrojenému útoku na Írán.Uvedl to dnes nejvyšší velitel izraelské armády Benny Gantz. Agentura AP se domnívá, že  zvažovaný útok Izraele na Írán by mohly podpořit  i některé další státy.

Podle Gantze je izraelská armáda připravena k “potenciálnímu útoku” proti Íránu. “Naše ozbrojené síly jsou připraveny. Nejen naše síly, ale i jiné síly,” prohlásil generál. Neupřesnil však, která země je ochotna se k izraelskému úderu připojit.

Izrael opakovaně  zdůrazňuje, že Íránu nedovolí získat jadernou zbraň. Svůj postoj zdůvodňuje údajným záměrem Teheránu zničit židovský stát, podporou kterou Írán poskytuje extremistům, a vývojem raket, které by mohly zasáhnout Izrael. Teherán trvá na tom, že jeho jaderný výzkum má výlučně mírové účely.

Gantz sice věří, že Teherán se snaží vyvinout atomovou bombu, ale doufá, že mezinárodní tlak povede k tomu, že od tohoto úsilí upustí. Jako hlavní nástroje nátlaku  na Írán vidí hlavně mezinárodní sankce a hrozbu válečného konfliktu.

(redakce Shekel.cz)

1 Komentář

  1. 5.5.2012 – 13 Iyyar 5772 v 19:29 — Odpovědět

    zaútočte – sakra!!

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

odpověď J.A.Haidlerovi

Další článek

Odpověď J.A.Haidlerovi II.