Zdroj: article.wn.com

Kvůli rodinnému rozpočtu pracují na výkopech v pásmu Gazy i ženy.

Podle agentury Reuters je to poprvé, co se Palestinky z tohoto území zapojily do výhradně mužské činnosti.

Práci nabízí Palestinkám projekt organizovaný svazem zemědělských výborů (UAWC). Pracovní smlouvu s ním uzavřelo už na 300 žen. Svaz se zabývá například výstavbou nádrží na zemědělských farmách, kde Palestinky doposud pracovaly jen jako sběračky ovoce a zeleniny.

Jedna z nich, Nadža Farraová, uvádí, že tuto práci vzala kvůli tomu, že jí a jejích deset dětí opustil manžel. “Jsem ve velmi obtížné situaci. Za každých 20 odpracovaných dní dostanu 1200 šekelů (6000 korun)” řekla.

Ředitel UAWC Muhammad Bakrí uvádí, že jeho organizaci jde především o to dát ženám stejné příležitosti při hledání práce jako mužům. “Zpočátku jsme z toho měli trochu obavy, ale ukázalo se, že ženy tuto práci zvládají dobře,” dodává.

Na pozemku jedné farmy pracuje s lopatou žena, která se představila jen křestním jménem jako Hanan. Její manuální práce sice neodpovídá konvencím v Gaze, ale jí jde hlavně o blaho dětí. “Pro to, abych je uživila, jsem ochotná vydláždit moře,” uvádí tato matka.

Autor: redakce Shekel.cz

1 Komentář

  1. sid
    29.7.2010 – 18 Av 5770 v 18:41 — Odpovědět

    Zcela chápu, že tak citlivé informace o muslimech musí být utajeny ještě dalších dvacet let. Muslim, který uteče od ženy a deseti dětí (třeba jen stále sedí v hospůdce u kávy?), svobodná matka muslimka. Dosti nevídané a vhodně utajované. A lopaty a krumpáče se po každém použití v Gaze musí zničit (steganografie), a proto byla Mavi Marmara narvaná nářadím, které vlastně “aktivisté” chtěli jen na horní palubě podávat do vrtulníku, aby nezdržovali zemědělské práce v Gaze. Jo, tak to to vysvětluje….(tedy titulek a text pod ním).

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Diskriminace na ministerstvu životního prostředí?

Další článek

Doma muslim, v ČR jinak