Zdroj: chataorlik.cz

Členům polské Národní rady pro vysílání (NRV) kdosi vyhrožuje smrtí poté, co se rozhodli neprodloužit vysílací licenci ultrakatolické televizní stanice Trwam.Předseda Národní rady pro vysílání, Jan Dworzak Krzystof Luft dostali rukou psané dopisy s textem: “Jestli se budete dál řídit příkazy protipolské a protikatolické židovské mafie (premiéra) Tuska a (prezidenta) Komorowského a neudělíte Trwamu licenci, soud Nezávislosti a Svobody nad vámi vynese trest smrti. Sám se obětuji a všechny vás postřílím. Kdo si myslíte že jste, miláčci Satanovi? Nezajistíte-li Trwamu licenci, budete trpět, výstřely odstraní zrádce. Smrt nepřátelům vlasti!”

Televizní stanice Trwam, jejímž vlastníkem je nadace Lux Veritas, vysílá od roku 2003. Nejčastěji bývá spojována s jménem římskokatolického kněze Tadeusze Rydzyka, provozovatele konzervativního rádia Maryja, které už bylo několikrát obviněno z toho, že obsah vysílání je protižidovský.

NRV poprvé zamítla žádost Trwamu o obnovení licence a o zařazení do systému digitálních televizí vloni v dubnu. Rydzyk a nadace Lux Veritas podle ní nesplňují finanční a programová kritéria úspěšného přijetí žádosti.

Zdroj: jpost.com

Autor: redakce Shekel.cz

1 Komentář

  1. Lea
    25.2.2013 – 15 Adar 5773 v 21:02 — Odpovědět

    To je polsky folklor a ne vyhruzky:)

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Milý Vodafone tohle už jsi přehnal

Další článek

Je předseda FŽO oprávněn zítra podepsat s premiérem Nečasem smlouvu o vypořádaní se státem?