Zdroj: Shekel

U ČSOB mám pronajatou bezpečnostní schránku už dobrých 15 let. Teď mi přišel dopis, že začínají platit upravené pojistné podmínky a je platný nějaký nový pojistný limit.

Z textu ani náznakem nevyplývá, jestli se jedná o zvýšení nebo naopak úsporu. Tuším čertovinu, určitě chtějí zdůvodnit zdražení. Tak se do toho psaní začtu podrobněji.

Pojištění se nevztahuje na: škodu způsobenou nájemcem, disponentem, krádež, nebo zmizení obsahu schránky, škodu způsobenou zastaralostí nebo vadami obsahu, škodu způsobenou válkou, invazí, revolucí, ozbrojeným povstáním, okupací či vyvlastněním soukromého majetku, škodu způsobenou radiací.

Upřímně řečeno, to jsou všechno věci, které kdyby nastaly, tak je mi už asi jedno, jestli v té schránce něco mám nebo ne. Toto pojištění opravdu nepotřebuji. Tak zvedám telefon a vznáším dotaz, na co se tedy toto pojištění vlastně vztahuje. Tak je to prý na záplavu nebo loupež. No, to bych banku zažaloval a hojil bych se jinak. To pojištění tedy odmítám. Samozřejmě to nejde, jak mi sdělí pracovnice.

Tak si říkám, že se tedy podívám, na kolik mi pronájem zvednou. Nový ceník si mám podle dopisu prohlédnout na stránkách banky. Chvíli po těch stránkách bloudím, ale nakonec jsem úspěšný. Tak tady je. Abych to zkrátil, je tam napsáno, že cena za pronájem se stanovuje smluvně. Ano, čtete správně. Sám jsem tomu nevěřil. Nic konkrétního tam není. Prostě vás dopisem odkážou na ceník, který vlastně není. Tak znova zvedám telefon.

Teď se již dozvídám, že cena je skutečně stanovena smluvně, ale v tomto případě se zvedá o 80%, jak prý stanovila banka. Zkouším tedy smlouvat, když už se to stanoví smluvně. Nejde to, je to dané. Tedy vlastně jednostranná smlouva ze strany banky a já do toho nemám co kecat.

Já příští týden ten pronájem zruším. Ale mám po 15ti letech zapotřebí, aby se mnou banka takto jednala?

Autor: Tomáš Flaška

Přečtěte si také od autora: Komunální volby jsou a nejsou demokratické

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Opravdu potřebujeme 60% vysokoškoláků?

Další článek

Čtveřice výtvarnic vystavuje v terezínském Muzeu ghetta