Zdroj: tyinternety.cz

Volby dopadly, jak dopadly. Je to vůle voličů a je třeba ji respektovat. Mnoho z nás se domnívalo, že po volbách budou karty rozdány tak, že se dočkáme silné (a je jedno zda levicové či pravicové) vlády. Rozdělení parlamentu na mnoho malých subjektů nevěštilo nic dobrého. Ale co následovalo pouhých pár dnů poté přečkalo nejhorší obavy.

Zklamání první. Ihned po volbách se předseda ČSSD vydal za soudruhem Filipem (též označovaným jako agentem STB) a následně se nechal slyšet, že ČSSD bude jednat s jakoukoliv stranou kromě TOP 09 a ODS. Jinými slovy, si ČSSD myslí, že to jsou zlodějské strany a tím pádem jsou horší, než strana vražedná. Jinak předchůdkyni KSČM, dříve KSČ nemohu nazvat. A media příliš nereagovala, každého to už nechává klidným. ČSSD dlouhodobě pracovala na tom, že si máme zvykat.

Zklamání druhé. Čekal jsem celkem rychlou sebereflexi ODS. Ani by mi tak nevadilo že nespěchají s volebním kongresem, přeci jen by se věci neměly řešit s horkými hlavami. Ale je úplná šílenost, co prohlásil těsně po volbách úřadující předseda Kuba: před televizními kamery se rozčiloval, že byl vykroužkován a že voliči ani nevědí, koho vlastně kroužkovali. Kroužkovali totiž odspoda. On to nepochopil, co chtěli voliči říci a přitom je to tak jasné: kohokoliv jiného jen ne Kubu.

Zklamání třetí. Bývalý prezident Klaus měl dobré názory když již dávno varoval před projektem Eura, případně když zelenou politiku označil za pouhý ekologický business. Bohužel mu nevyšla sázka na Hlavu vzhůru a paní Bobošíkovou. Ale nějaká sebereflexe? Ani náhodou. Naopak, snaží se kritizovat ODS, do které mu už vůbec nic není, odvrátil se od ní již dávno. Věk je už znát a tento pán již ztrácí soudnost.

Zklamání čtvrté. Ale tentokrát ne pro mě, ale pro současného prezidenta. Jím hýčkaný projekt SPOZ totálně propadl. To pochopil a tak se od nich promptně odvrátil a zacílil na ČSSD. Tento velice chytrý, ale bohužel mstivý a ješitný pán dělá vše proto, aby naplnil své osobní ambice. Tím je mocichtivost a pomstychtivost. Bohužel sice ČSSD úspěšně rozkládá, ale že tím škodí celé republice tím, že v podstatě znemožní sestavení funkční, většinové, ale především důvěryhodné vlády, to už ho nezajímá. Jeho ryze stranické a účelové kroky nemají s nadstranickostí nic společného. Naopak, škodí nám všem. Tak si již říkám – není to vlastizrada a důvod k odvolání?

Zklamání páté. ČSSD se svými pučisty. Štěpení ČSSD pouhý den(!) po vítězných volbách, to je tedy silné kafe. Pučisti kolem Haška a spol. sice již zařadili zpátečku, ale sémě bylo zaseto. Ať se už stane cokoliv, ať již budou jednotní jakkoliv, tak jakákoliv budoucí vláda s oranžovým spolkem nebude mít nikdy jistotu, že se zase něco uvnitř strany nesemele. Nebo že hradní pán nevyužije první sebemenší příležitosti do toho zasáhnout ve svůj, a jen a pouze svůj osobní prospěch. To není podraz na voliče ČSSD, to je bohužel podraz na všechny občany této republiky, kteří už konečně očekávali silnou vládu a zase budou žít v nejistotě.

Jediné pozitivum vidím na tom, že, byť vysoce inteligentní prezident Miloš Zeman, již začíná střílet trochu vedle. A těch jeho chyb bude i nadále přibývat až jednou snad pohár trpělivosti přeteče. Začalo to jeho sázkou na špatného koně ve volbách. Zisk pouhého 1,5% pro SPOZ určitě nečekal. Pak zavelel k puči v ČSSD a jeho nohsled Hašek to hned provedl. Ale nemysleli si že bude Bohuslav Sobotka klást nějaký odpor. Tady se zmýlil a puč se (zatím) nepovedl. Pan prezident nám ale samozřejmě sděluje, že se do dění v ČSSD nemíchá, protože mu nepřísluší vměšovat se do vnitřních záležitostí jakékoliv strany. Na lži od tohoto pána jsem již zvyklí, ale buďme ve střehu, dýku do zad je schopen vrazit kdykoliv a kdekoliv. Ale munice mu už dochází. Vtipné bonmoty jsou stále vzácnější, hrubost a urážlivost stále častější.

Autor: Tomáš Flaška

2 Komentářů

  1. john
    30.10.2013 – 26 Heshvan 5774 v 23:44 — Odpovědět

    Flaško pučista jseš ty když ti nevoní demokracie.

    0
    0
  2. Tomáš Flaška
    31.10.2013 – 27 Heshvan 5774 v 07:07 — Odpovědět

    Pane john něco věcného k článku by nebylo? Nebo na to vaše inteligence nestačí?

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Roamingový vlk se nažral a koza zůstala celá

Další článek

Přetahovaná o ČSSD