Zdroj: Archiv

Jen pár dní před mezinárodním dnem památky holokaustu čelí italští židé útokům, v nichž figurují i vepřové hlavy.

Hlava z mršiny prasete byla v pátek doručena do římské Velké synagogy a podobné zásilky obdržela také izraelská ambasáda a muzeum s expozicí věnovanou holokaustu. Na radnici kdosi nasprejoval antisemitské nápisy.

“Je to odporný a zbabělý čin, který uráží židovskou komunitu a všechny Ŕímany v předvečer dne památky holokaustu,” řekl Nicola Zingaretti, hejtman kraje Lazio.

K útokům se nikdo nepřihlásil, policejní vyšetřování probíhá.
Americký židovský výbor prohlásil tyto vandalské činy za “závažný alarmující signál” a vyzval k posilování morálních a etických hodnot. “Z historie víme, že netečnost k takovým činům může v důsledcích vést k vážnému poškození pokojného soužití,” říká se v prohlášení.
Mezinárodní den památky holokaustu připadá na 27. leden – výročí osvobození Osvětimi Sověty v roce 1945.
Zdroj: jpost.com

1 Komentář

  1. 1.2.2014 – 1 Adar A 5774 v 16:24 — Odpovědět

    Obdobná situace se stala v Brně. Rozdíl byl jen v tom, že to nebyla synagoga, ale mešita. Čeští nazofilové to ještě obhajují. Naši politici ani policie nejedná.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Nepleťte se nám do toho pane Mládek

Další článek

Pozvánka na prezentaci knihy o milenialismu