Zdroj: Shekel

Palestinský prezident Mahmoud Abbas nazval holokaust nejhnusnějším zločinem, jehož se lidstvo v moderní éře dopustilo. V rozhovoru, který včera ráno zveřejnila palestinská agentura WAFA, popisuje tyto události druhé světové války jako “odraz konceptu etnické diskriminace a rasismu”.

Abbas býval dříve označován za popírače holokaustu, především kvůli textu své dizertační práce, která v roce 1983 vyšla knižně pod názvem Druhá strana: Tajný vztah mezi nacizmem a sionizmem. Počty židovských obětí druhé světové války v textu označil za “fantastickou lež”, skutečné číslo odhadl na necelý milion a ze smrti těchto lidí vinil nacisticko-sionistický komplot.

Palestinský prezident v roce 2011 svá tvrzení z této knihy odvolal a v jednom z rozhovorů řekl, že “nepopíral holokaust” a že akceptuje údaj, který mu o šesti milionech obětí podali Izraelci.

Minulý týden, během setkání s rabínem Marcem Schneiderem, prezidentem newyorské Nadace pro etnické porozumění, se Mahmoud Abbas o holokaustu vyjádřil jako o “největší tragédii moderních dějin”.

Podle deníku New York Times byl Den vzpomínek na holokaust první příležitostí, při níž palestinský prezident vyjádřil  oficiální kondolenci.

Autor: redakce Shekel.cz

1 Komentář

  1. Erich
    29.4.2014 – 29 Nisan 5774 v 08:06 — Odpovědět

    Je to sice starší text, ale určitě by stál za překlad – je to přesně ten typ článku na který “zasvěcenci” hovořící o tom, jak nám tisk v otázkách islámu lže, nikdy nezmíní.

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4022848,00.html

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izraelský prezident, který létal na československých strojích

Další článek

Policii na židy