Zdroj: hobyonet.com

Maročtí politici navrhli přerušení obchodních styků s Izraelem, aktivisté ustavují skupinu pro boj proti antisemitizmu.

Skupina marockých Berberů pod vedením lidskoprávního aktivisty Omara Louziho založila minulý týden organizaci Marocká pozorovatelna pro boj proti antisemitizmu (MPBPA). V plánu má pořádání zájezdů do Izraele, kde by se Maročané měli setkávat s přesídlenými židovskými krajany a navštěvovat svatá místa, především v Jeruzalémě. Představitelé skupiny se v těchto dnech chtějí setkávat se zástupci politických stran, aby jim předali své poselství. Cílem sdružení je posilování kulturních vazeb mezi Marokem a Izraelem a boj proti antisemitizmu a rasizmu.

“Jsme tu, abychom zastavili útoky proti židům a jejich kultuře v mešitách i jinde. Židé jsou naši krajané a mají stejné povinnosti i práva jako všichni ostatní,” citují Louziho zpravodajské stránky PanoraPost.com .

Organizace vznikla v reakci na loňské založení skupiny Marocká pozorovatelna proti normalizaci vztahů s Izraelem. Ta nesouhlasí s mezinárodní politikou krále Mohameda VI. a přidala se k pěti politickým stranám, žádajícím, aby obchod s Izraelem byl postaven mimo zákon.

Před čtvrt rokem zrušili jiní tři berberští aktivisté plánovanou cestu na konferenci do Tel Avivu poté, co byli obviňováni, že jsou izraelskými agenty.

Zdroj: Panorapost.com

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

UPC svou zločinností nikdy nezklame

Další článek

Nečekejte na druhý příchod Krista – nepřijde