Zdroj: Wikipedia.org

Jedná se tak prozatím o jediný britský řetězec, který s ním ukončuje minimální spolupráci. Podle vedení TESCO se v žádném případě nejedná o akt politického rázu. K ukončení prodeje na všech světových pobočkách tak dojde počátkem září.

Tiskový mluvčí řekl britskému židovskému deníku Jewish Chronicle (který se začal o případ zajímat), že nejde o stažení z prodeje kvůli válce v Gaze, ale že se jedná o „komerční důvody“. Podle Tiskového mluvčího nebyli zákazníci již dlouhodobě spokojeni s kvalitou těchto datlí.

TESCO je řetězec obchodů založený židovským podnikatelem Jackem Cohenem. V minulosti čelil několika kontroverzním situacím s propagací produktů z Izraele, a stal se terčem demonstrací. Například v Irsku v roce 2013 skupina aktivistů označila v několika obchodech TESCO veškeré potraviny z Izraele, které dle informací demonstrantů tvořily až 20% veškerého sortimentu.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Snížit spotřební daň či nesnížit?

Další článek

SPOLEČNOST: Čeští muslimové za zničení izraele