Zdroj: Archiv

Mladí muslimové včera v hlavním městě Norska Oslu uspořádali setkání se zástupci dalších náboženských směrů, aby svou přítomností vyjádřili odpor vůči náboženskému extremismu a zločinům páchaným radikální islamistickou teroristickou organizací ISIS v Iráku a Sýrii. Shromáždění na náměstí Grønland čítalo tisíce lidí, informuje o tom server The Nordic page.

Během průvodu k norskému parlamentu provolávali účastníci akce, jejichž počet vzrostl mezitím téměř k deseti tisícům, hesla jako “ISIS není ve jménu islámu” či “Za mír proti teroru ISIS”.

Jeden z účastníků protestní akce Yousef Bartho Assidiq podle serveru The Nordic Page prohlásil, že je nutné město ochraňovat proti extremistickým skupinám, jako jsou Proroci ummy (muslimské společenství, pozn. redakce), stejně jako proti rasistům.

Devatenáctiletá Faten Al-Mahdi Hussein pak ve své řeči, kterou pronesla před norským parlamentem, překřtila tuto extremistickou buňku na “Ďáblové ummy” a zdůraznila, že je nezbytné rozlišovat mezi normálními muslimy a těmi, kteří se sice sami takto označují, ale zcela jim chybí skutečné muslimské postoje.

Demonstraci proti ISIS a náboženskému extremismu přišla podpořit také norská premiérka Erna Solberg.

Zdroj: Romea.cz

1 Komentář

  1. Karel79
    7.9.2014 – 12 Elul 5774 v 19:21 — Odpovědět

    Bylo by dobré ustavit nějakého muslimského arbitra, který by rozhodl, zda je pravda na straně mladých muslimů nebo ISIL muslimů.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Na co si asi budou dneska dětičky hrát?

Další článek

Česká republika vyzbrojí Kurdy