Zdroj: Archiv

Albánie již přikročila k dodávkám zbraní pro kurdské milice bojující na severu Iráku s Islámským státem. Česká republika se k zásílání zbraní chystá.

Česká vláda včera schválila dodávku deseti milionů nábojů do samopalů, osmi milionů nábojů do minometů, 5000 granatů a 5000 nábojů do pancéřovek. O dopravu zbraní do Iráku se postarají USA, které se společně s Kanadu, Albánií, Chorvatskem, Itálií, Dánskem, Francií a Británií, zavázaly k poskytnutí zbraní kurdským jednotkám.

Albánská strana, která kurdským milicím posílá 22 milionů puškových nábojů, 15.000 ručních granátů a 32.000 dělostřeleckých granátů, už první zásilku údajně odeslala americkým vojenským letadlem v neděli.

Kurdové bojují na straně irácké vlády, proti ozbrojencům z hnutí Islámský stát. Na pozice Islámského státu zároveň útočí americké letectvo.

Autor: redakce Shekel.cz

1 Komentář

  1. plan9
    29.8.2014 – 3 Elul 5774 v 06:08 — Odpovědět

    jeste jsem mohli dodat zenske, tech se pry islamiste boji.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Tisíce mladých muslimů v Norsku protestovaly proti islamistickým teroristům z ISIS

Další článek

Islám nás už porazil