Zdroj: mirror.co.uk

Fotografie amerického novináře Jamese Foleyho, pořízené krátce před jeho popravou, byly staženy z protiislámských reklam v newyorské MHD. 

Reklama byla v pondělí k vidění na stovce autobusů a dvou stanicích metra v New Yorku. Zadavatel reklamy, skupina American Freedom Defense Initiative pod vedením blogerky Pamely Geller, musela fotografie stáhnout po stížnostech Foleyho rodiny.

James Foley byl zajat při výkonu svého povolání jako válečný reportér v Sýrii a v srpnu 2014 byl sťat. Stal se tak prvním americkým občanem, kterého Islámský stát popravil v souvislosti s americkými válečnými operacemi.

Pamela Geller je politická aktivistka a spolupracovnice Roberta Spencera, s nímž společně založila organizace Iniciativa obrany svobody a Stop islamizaci Ameriky. V roce  2010 vyšla jejich společná kniha The Post-American Presidency: The Obama Administration’s War on America.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Svoboda náboženství - všechno má své hranice

Další článek

Když chceš něco udělat...