Zdroj: Shekel

Bezmála tisíc francouzských občanů působí jako džihádisté v Sýrii a Iráku. Tuto informaci zveřejnila francouzská média s odvoláním na novou parlamentní zprávu, podle níž je na Blízkém východě do džihádu zapojeno asi 950 Francouzů. Z nich prý 350 bojuje, 150 je v “tranzitu” a 220 bojovníků se do války chystá. Mezi vypočítanými francouzskými občany je i 60 žen.

Francie byla první zemí, která spolupracovala s USA na úderech proti Islámskému státu (ISIL) a důsledně monitoruje své občany, které ze spolupráce s ním podezírá: například v tuto dobu francouzská policie vyšetřuje mladíka, který se v Paříži nechal nafilmovat, jak hovoří o zabíjení Židů. Nahrávka byla součástí šestačtyřicetiminutového programu věnovaného židovské komunitě ve čtvrti Sarcelles, kde asi šedesátitisícová židovská komunita žije v převážně muslimském sousedství. Pořad vysílala francouzská televizní stanice France 2 a mladý muž v něm říká “mám na Židy vztek. To, co dělají v Palestině, děláme my jim tady. A jestli se opravdu naštveme, můžeme je prostě zabít.”

Podle novin Le Parisien je mladík nyní podezřelý z omlouvání zločinu a “podněcování k nenávisti a násilí” proti etnické skupině.

Podezřelý mladík není ve svých názorech ojedinělý:

V červnu policie zabránila asi sto padesáti členům neohlášené demonstrace proti izraelským operacím v Gaze, aby došli až k hlavní synagoze v Sarcelles. V následnýchj nepokojích byl vypálen obchod a na menší synagogu někdo hodil zápalné lahve.

Trestní tribunál ve Strassburgu minulý týden soudil ženu, která v autobuse verbálně napadla spolucestujícícho, srazila mu kippu, nazývala ho “špinavým židem” a napadla řidiče autobusu, když se ji snažil vykázat z přepravy.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Smrt za spolupráci s Izraelem

Další článek

Interview s rabínom Marcom Schneierom