Zdroj: Archiv

V Evropě se nachází až dvacet spících islamistických teroristickách buněk. Podle serveru jpost.com o tom dnes výzvědné služby informovaly CNN.

Skupiny, každá o 120 až 180 lidech, prý podle zprávy plánovaly útoky ve Francii, Německu, Belgii a Nizozemí. Zvláště ohrožena prý byla Belgie, kde jsou dnes z bezpečnostních důvodů dokonce uzavřeny židovské školy.

Belgická policie při čtvrteční razii zadržela 13 podezřelých, ve Francii desítka a v Německu dva lidé.

Mluvčí na belgické tiskové konferenci sdělil, že nebyly nalezeny důkazy o spojení s pachateli pařížského útoku z minulého týdne. Identita dvou mužů, kteří byli zabiti v Belgii během protiislamistické razie, dosud nebyla objasněna. V bytě ve Verviers se ale našly pušky, výbušniny a policejní uniformy, což vyšetřovatele vede k doměnce, že terčem dalšího útoku se mohla stát policejní stanice.

Zbývá ještě objasnit, zda muž, zadržený v Charleroi nedaleko Bruselu kvůli nedovolenému prodeji zbraní, měl nějakou spojitost s činy Amedyho Coulibalyho, který v pařížském košer supermarketu zabil čtyři lidi.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

NFOH a Academia Vás zve na představení knihy: Bílá místa ve výzkumu holokaustu

Další článek

Saúdská Arábie odkládá bičování aktivisty