Zdroj: wiki-feet.com

Saúdské úřady odložily druhé bičování Raifa Badawiho, který byl k trestu tisícovky ran odsouzen za kritiku saúdského náboženského zřízení. Podle původního rozsudku měl Badawi kromě desetiletého trestu vězení dostávat po padesát týdnů každý pátek odpoledne dvacet ran bičem.

Rozsudek a provedení jeho první části vzbudily vlnu mezinárodní nevole. USA a Velká Británie, tradiční spojenci Saúdskoarabského království, vydaly k případu nesouhlasné prohlášení a komisař OSN pro lidská práva nazval trest “krutým a nelidským.”

Raif Badawi byl zatčen v květnu 2012 a o rok později byl odsouzen k desetiletému trestu vězení, desetiletému trestu cestování a tisíci ranám bičem. Kromě toho již nesmí vystupovat v médiích. První část trestu bičování Raif Badawi podstoupil minulý týden, ale dnes, krátce před dalším bičováním, úřady oznámili, že tento výkon se kvůli zdravotnímu stavu odsouzeného odkládá. Lékaři odhadují, že zhojení následků bičování, i když kůže není poškozena, trvá přibližně dva týdny.

Manželka Raifa Badawiho, Ensaf Haidar, uprchla s jejich třemi dětmi do Kanady, odkud vede kampaň za Badawiho osvobození.

Autor: redakce Shekel.cz

6 Komentářů

  1. Tomáš Flaška
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 04:15 — Odpovědět

    Mě by zajímalo, jestli ti, kdo stvořili zákony o bičování, současná vládní garnitura, která se jich drží a soudce, který podle nich odsuzuje, patří k tzv. umírněným muslimům, nebo to jsou extremisté. Může mi to nějaký expert na islám vysvětlit?

    0
    0
  2. Erich
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 13:18 — Odpovědět

    Především, toto je právě ten režim, hovoříme tedy o Saudské Arábii pokud se nepletu, se kterým bojujeme od 11.9.2001 bok po boku, ruku v ruce v pevné koalici na takzvané ose dobra, právě proti tomu všemu zlému teroristickému.

    https://www.google.cz/search?q=saudi+arabia+beheading&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YE66VMWTIMviaujkgZgM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1173&bih=520

    Je to režim spřáteleného blízkovýchodního státu, státu který dal světu některá z následujících jmen:

    Let American Airlines č. 11:
    Muhammad Atta (Egypt), Abdulaziz al-Omari (Saúdská Arábie), Waleed al-Shehri (Saúdská Arábie), Wail al-Shehri (Saúdská Arábie), Satam al-Suqami (Saúdská Arábie)

    Let United Airlines č. 175:
    Fayez Banihammad (Spojené arabské emiráty), Ahmed al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Hamza al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Marwan al-Shehhi (Spojené arabské emiráty), Mohald al-Shehri (Saúdská Arábie)

    Let American Airlines č. 77:
    Hani Hanjour (Saúdská Arábie), Nawaf al-Hazmi (Saúdská Arábie), Salem al-Hazmi (Saúdská Arábie), Khalid al-Mihdhar (Saúdská Arábie), Majed Moqed (Saúdská Arábie)

    Let United Airlines č. 93:
    Ahmed al-Haznawi (Saúdská Arábie), Ahmed al-Nami (Saúdská Arábie), Ziad Jarrah (Libanon), Saeed Al-Ghamdi (Saúdská Arábie)

    A hlavně teď nám jistě oprávněný odpor vůči jím praktikované státní ideologii umožní hodit na Karimu deku a zřezat ji i mimo Velikonoc, tak říkajíc na potkání, za jásotu a aplaudování vůkolstojících. A k tomu nám dopomáhej Konvička. Amen či raději do ruky preventivně kámen?

    0
    0
  3. Tomáš Flaška
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 14:13 — Odpovědět

    Erichu vaše tvrzení nezpochybňuji. Ale vy o voze a já o koze. Já se nebavím o politice, spojencích a nevím o čem ještě. Bavím se o islámu. Mám jasnou otázku a prosím jasnou odpověď, ne kličkovat jako had (pardon Abbas v ČT, který nebyl schopen ani jednou jasně odpovědět).

    Vraťme se k tématu. Opakuji svou otázku: patří k tzv. umírněným muslimům, nebo to jsou extremisté?

    0
    0
  4. Erich
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 20:55 — Odpovědět

    Čili mám to chápat tak, že Vy za 11. zářím nevidíte nic náboženského? Je to jenom politika? Myslíte si snad, že na motivaci atentátníků nemohl mít tento fanatický náboženský režim, panující v SA žádný vliv? Pokud neexistuje nic jako umírněný islám, což tak rádi tvrdí lidé mentálně napojení na “neocons”, pak na rozvratu světa spolupracují se samotným Satanem Satanovičem právě oni samotní, halíce to do vzletných frází o boji proti terorizmu.

    Proč si sám nechcete odpovědět, zda-li čirou náhodou nepodporujeme a nespolupracujeme s tím nejhorším teokratickým režim? Proč se u mnoha muslimských prasáren nezmiňuje, že jsou přímo či nepřímo podporovány právě z SA či dokonce z USA viz. třeba afghánské učebnice

    http://www.lidovky.cz/scitani-kalasnikovu-zabijeni-nevericich-jak-studuji-dzihadisticke-deti-1a7-/zpravy-svet.aspx?c=A141209_120425_ln_zahranici_mmu

    Mně prostě přijde zcestné, tyhle vazby přehlížet a vybíjet si nějakou frustraci na jejich obětech samotných.

    0
    0
  5. Tomáš Flaška
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 21:00 — Odpovědět

    Erichu, sice s vámi nesouhlasím, ale o tom to dnes není. Neutíkejme od tématu. Opakuji svou otázku: patří k tzv. umírněným muslimům, nebo to jsou extremisté?

    0
    0
  6. Erich
    17.1.2015 – 26 Tevet 5775 v 21:44 — Odpovědět

    Toť tedy otázka pro Karimu.

    Já si mezitím pokusím nějak mentálně ujasnit jaký je rozdíl mezi honem na “ateistu” – ty úvozovky proto, že prý neexistuje nic jako bývalý muslim ( to mám zase od …, no od těch co milují zkonvertovavší palestinské odstřelovače )a tímto:

    http://www.reflex.cz/clanek/info-x/51281/novy-milacek-egypta-general-sisi-miri-lidem-na-hlavu.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Post-coup_unrest_in_Egypt_%282013%E2%80%9314%29#Casualties

    vlastně obé v podání s námi spřátelených režimů.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

V Evropě je dvacet islamistických buněk

Další článek

​Turecký premiér přirovnává Net​a​njahua k pařížským teroristům