Přes ČR má projet konvoj našich spojenců, což vzbuzuje v řadách 5. kolony bouřlivé emoce. 5. kolona se měla organizovat přes Facebookovou skupinu “Neprojdou”. Paralela ke sloganu Španělské revoluce ¡No pasarán! je více než zjevná. Ovšem zde se nejedná o občanskou válku, ale o průjezd našich spojenců. Nebo má snad 5. kolona v plánu rozpoutat občanskou válku?

NATO v ČR nechceme?

Je až dojemné, jak 5. kolona požaduje vystoupení z NATO. Armáda ČR prošla restrukturalizací a v současném stavu bychom nebyli schopni se ubránit agresi nepřátelského státu. Nic jako neutralita pro ČR neexistuje. Z dějin víme, že ČR by nedokázala aktivně vzdorovat válečné agresi po delší dobu. Tři dny a hotovo, pak už jen tradiční pasivní rezistence. Naší jedinou šancí je vytvářet síť spojenců, kteří nás nehodí přes palubu, jakmile se vyskytne nebezpečí. A stejně tak musíme jednat i my a nepodrazit naše spojence. Musíme si hlídat záda vzájemně. Neutralita nám záda krýt nebude.

Trolling is an Art!

Trollingem se nazývá určitá hra, kdy předstíráme určité postoje, protože nás baví reakce na tyto předstírané názory. Skupina Neprojdou byla takto vytrollována aktivisty, kteří předstírali, že jsou nadšení komunisté. Jak se ukázalo, tak příjmout identitu  komunisty je velmi snadné, takže trolly skuteční komunisté nedokázali odlišit od svých soukmenovců. Došlo to až tak daleko, že trollové získali ke všeobecnému veselí i  administrátorská práva ke skupině. Což samozřejmě vyústilo v “čistku”, kdy se ve skupině hledají “trollové”, vnitřní nepřátelé, kteří si jen z 5. kolony dělají srandu.

Hledání vnitřního nepřítele.

Kdo není komunista, ten je fašista

5. kolona špatně snáší žerty na svůj účet, navíc postrádá kreativitu trollů. V protiútoku tak 5. kolona začala využívat typické manipulace, které se tak osvědčily na Ukrajině. Trollové byli označeni za nacisty, přestože komunita těchto aktivistů je ve skutečnosti výrazně antitotalitářská, skutečná opozice nacistů i komunistů. Individualističtí volnomyšlenkáři.

5. kolona má již několik veřejných nepřátel. Patří mezi ně “havloidi”, teď i “trollové” a samozřejmě všichni prozápadně a demokraticky smýšlející lidé rozličných přívlastků.

Jak velká je 5. kolona?

Dle výzkumu CVVM z roku 2005 uvedlo 18%, že uspořádání naší společnosti je nutné změnit revoluční akcí. Obdobným indikátorem by mohlo být 17% odpůrců průjezdu konvoje dle aktuálního  výzkumu STEM/MARK.  Určité riziko tu tedy je, ale naštěstí v našich podmínkách nejsou zbraně příliš dostupné, takže hrozí maximálně nadávání na internetu, pózování na kameru a hlavně burcovat nečinný dav k revoluční akci. Naštěstí, jak se zdá, má většina společnosti rozum, nebo jim je to aspoň jedno. 5. kolona je tedy víceméně stabilně velká skupina. Neroste a bohužel ani moc neztrácí.

3 Komentářů

  1. Darask
    27.3.2015 – 7 Nisan 5775 v 14:16 — Odpovědět

    Každý problém má několik úhlů pohledu. Nejméně dva. Tento článek se řadí mezi desítky jemu podobných v mainstremových mediích. Takové články typu "Kdo neskáče není Čech". Dovoluji si trošku nahlédnout klíčovou dirkou jiného pohledu. Při nástupu Hitlera k moci a ohrožení našeho státu jsme byli připraveni bojovat. I za cenu že nás Němec smete. Západ nás v Mnichově prodal. Fakt. Osvobodili nás spojenci a Rudá armáda. Fakt. Pak to vzal u nás do ruky bolševik. Přišel 21. srpen 1968 a s ním vojska Varšavské smlouvy v čele se Sověty. Fakt. Co udělal západ a NATO? P.R.D. Fakt. Dočasně tu Sověti zůstali 23 let. Ale celou tu dobu tu nebudovali ten komunistickej marast Sovětská vojska. Byli to čeští normalizátoři a komunističtí kolaboranti! Poturčenci
    horší Turka. Fakt. A po roce 1989 převlíkli kabátky a přehodili výhybku. A jsou nyní mezi politickou elitou……. Fakt. A hned hurá do EU a do NATO, bez toho aby je zajímalo co na to sprostý lid. A těm panáčkům mám nyní věřit?! Budiž. Jen mne zajímá, jak nám USA pomohou, když zde budou svou kolonou demonstrovat svoje závazky vůči nám, v případě že zde vyrostou ruské jaderné hříbky? To že Rus nepoužije jaderné zbraně je stejně naivní myšlenka, jako že Putin složí funkci a odejde meditovat do budhistického kláštera. Bude tu US army sbírat a pohřbívat mrtvé (http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/konec-sveta/konec-sveta-jako-masakr-chudych-pro-koho-jsou-tyto-rakve-kdo-v-nich-skonci.html), čistit vodní zdroje a naše ozářené děti odveze na léčení do USA?
    A ještě jeden úhel pohledu. Někteří lidé jsou holt alergičtí na vstup cizích vojsk (pamětníci 21. srpna), byť spřátelených.

    1
    0
  2. 27.3.2015 – 7 Nisan 5775 v 14:33 — Odpovědět

    S tím článkem souhlasím a děkuji za něj. Rus je rozpínavý. Kdyby nebylo NATO (nejen USA), tak si Pobaltí už asi ani nevrzne. Pokud bych měl souhlasit s komentářem DARASK, tak je to jen o tom, jestli sem Rusové napochodují, nebo nás zasypou jadernými raketami. Že by se z nich stali beránci, to si nemyslím a ukazují nám to v Podněstří, Moldávii, na Ukrajině nebo v Čečensku dnes a denně. Nemyslím si, že bychom měli pasivně čekat až se tak stane. Riziko jaderného úderu je dle mě snesitelnější, než jistota, že nás zase porobí. A myslím si, že právě díky NATO si právě ten jaderný úder rozmyslí. Škoda že ti vojáci jen projedou, několik základen by bylo mnohem lepších.

    2
    0
  3. Darask
    27.3.2015 – 7 Nisan 5775 v 17:27 — Odpovědět

    Neměli bychom až tak podléhat emocím. Jsme tu na zemi jen krátce a na "návštěvě". Brát život s nadhledem. Třebas rusky neumím s Rusem mohu posedět, popít, podumat, poplakat. A jelikož taky americky neumím, tak si s Američanem nepokecám. Odpovím česky Fakt, ju? a on to špatně pochopí.
    http://vetvicka.blog.idnes.cz/c/454095/cesti-rusofilici-pripravuju-atentat-na-amerycke-kolonyzatory.html
    :-)

    1
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Kráva

Další článek

Strachem a zištností k nenávisti a válce…