Buďme k sobě upřímní, nebo alespoň někteří: máme druhé rádi, ale pouze do té doby než ublíží nám či někomu jinému (nějakému našemu příteli). Jsem jiný: já celý svět nenávidím a pokud mám říct jestli něco miluju, tak jenom sám sebe, Konvičkovic zadek na pánských záchodcích v klubu a anglickou slaninu s vajíčkem a pressem.

Rabín by podle mě měl být moudrý člověk – nechápejte mě, prosím, špatně, nechci tvrdit, že by Jair nebyl! – rozhodně je jistě super herec. Problém, milá redakce ŽL, je v tom, co Vám ke konci diskuse píší (Schneider a animula), projev je naprosto strašný a hudba má nulovou úroveň. Je to něco jako když se moje babička děsila, když v 90. letech viděla na ulici, že si i stokilové tele může vzít sukni ani ne nad kolena, ale spíše pod zadek. Každý člověk by měl mít soudnost.

Na druhou stranu mám pochopení pro jeho vystoupení, chápu, že rád dává najevo své emoce. Na každém člověku se cení, když to umí, protože v dnešním umělém a moderním světě, kde přátelství vzniká na základě jednoho kliknutí, kdy byznys se dá uzavřít přes celý svět jedním mailem a člověk z médií ani nepozná co je pravda a co je iluze, se rovnováha a city hledají velmi špatně.

Pokud jsem ale autoritou, měl bych krásné lidi spojovat, nikoliv rozdělovat. A pokud k tomu chci dojít, musím si uvědomit, milá redakce ŽL, že potom mohu být klidně kavárenský povaleč (jako Schwab nebo já nebo kdokoliv jiný). Záleží to na postoji k životu a věřte, že i v kavárně se dá pracovat a bavit se najednou. Mediální obraz o daném subjektu, totiž většinou právě z té kavárny vzejde a člověk, který se jí nevěnuje a žije z obrazu televize a denního seriózního tisku na konci zjistí, že vlastně žije v jiném století než současná generace Y a nadcházející Z.

Vzpomínáte si ještě jak jste zamlada snili prožívat stáří spolu s mladými? Jsou zrovna Vaše babička či dědeček stále duchem mladí? To ale musíte používat stejné technologie a prožívat s nimi vývoj. Omlouvám se, redakce ŽL, ale Jairovo video je naprostá sračka! A ještě jednu věc, pokud si myslíte, že: „Dnešní židovská Praha toho skutečně židovského má poskrovnu, chybí zde autentická mladá generace, která ve svém židovství netápe…“ tak vězte, že i židovství se posouvá (jako všechno) k liberalismu a lze ho chápat, tedy i ne tápat, jinak než jste ho zrovna chápali v redakci ŽL Vy!

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Umí se imigranti přizpůsobit?

Další článek

Když zavyjí izraelští vlci