Nejnověji se ruský vůdce Putin nechal slyšet, že již brzy vyvinou raketu, která překoná jakoukoliv obranu protivníka. To tu již bylo. A nedopadlo to dobře.

Rusofilové zajásají a začnou opět pět opěvné ódy na velkého Putina. Ten to těm Američanům zase nandal! Velký ruský národ je neporazitelný. Bohužel, jako vždy, si pletou pojmy. Nikdo ruský národ porazit nechce, to jen ruský národ chce být ten dominantní, obávaný, ale hlavně expanzivní.

O ničem jiném koneckonců nejnovější prohlášení prezidenta Putina nehovoří. Z Moskvy zase znějí fráze o porušení strategické rovnováhy díky vybudování raketového obranného deštníku. Tak to znělo i v osmdesátých létech a nakonec SSSR kolaboval. Je vidět, že Rusko je následovníkem SSSR nejen právním, ale i ideovým.

Všem těm mírotvorcům, aktivistům z NE základnám, protiradarovým bojovníkům a podobným naivkům (to v lepším případě, v tom horším nechci domyslet) chci sdělit, že radar po nikom nevystřelíte, nikde na území protivníka ho nenecháte vybuchnout, dokonce s ním po nikom ani nehodíte. Obranný systém je prostě obranný a není zneužitelný k útoku, natož k útoku prvního úderu s fatálními následky.

Jinak je tomu u ruských raket, které jsou prý obranné, protože překonají každou obranu protivníka a tím zajistí strategickou rovnováhu. O tom, že je lze zneužít i k překvapivému úderu, ani zmínka. Můžou mi zastánci Moskvy vysvětlit, jak lze k překvapivému úderu použít protiraketovou obranu?

Ano, dokážu si odpověď představit. Američané a NATO, podporovaní Židy, provedou na Rusko první úder a protiraketová obrana jim pak zajistí beztrestnost. Jako bych slyšel sovětské pohlaváry osmdesátých let.

Není potřeba se přít, kdo koho ohrožuje a kdo touží po čím skalpu. Stačí sledovat činy jednotlivých mocností. Kdyby Rusko prohlásilo, že vyvíjí nový protiraketový systém, kterým nepronikne žádná raketa protivníka, ani ta z pouťové střelnice, tak zatleskám a budu Rusku držet palce ať se mu to povede.

Jelikož ale z Moskvy z ní zase něco jiného, mrazivého, lze si přát jen jedno. Ať do dopadne jako v letech osmdesátých. Ať se Rusové uzbrojí k smrti a následně hospodářsky vykrvácí. Je mi jich líto, ale komu není rady, tomu není pomoci.

15 Komentářů

  1. Erich
    11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 16:45 — Odpovědět

    Víte Tomáši ty antirakety a radary najdou uplatnění právě po překvapivém úderu.

    Já nechápu že Vám vůbec nedochází, že právě ten strach z vlastní zranitelnosti jadernými zbraněmi protivníka krotí mnohé sociopaty v nutkání zmáčknout knoflík.

    Vy máte strach z agresívního Rusa a přitom si přejete, aby měl štít, který jej bude činit nezranitelným??? To myslíte vážně?

    Ne ne nemyslíte, to jen tvrdíte pro to, aby jste tím zakryl to podstatné. Chcete aby lidem nevadilo, že po štítu touží právě ti lžiproroci co si telefonují s bohem a kterým se podařilo rozložit Irák, Libyi, a tteď to zkouší v Syrii.

    2
    1
  2. Erich
    11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 16:48 — Odpovědět

    Trochu to odlehčím:

    http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/problem-s-jadernymi-zbranemi

    0
    0
  3. Erich
    11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 18:04 — Odpovědět

    Tady mám k tématu radar a spol informaci z ČT

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1518894-pentagon-investoval-miliardy-dolaru-do-slepych-projektu-vzdusne-obrany

    a o pět let starší z Ne základnám
    http://www.nezakladnam.cz/cs/1796_selhani-hvezdnych-valek

    Krom toho, že ČT tomu dělala od roku 2006 nechutnou reklamu a spousta lidí tak má obé -radar a antirakety podnes zafixovány jak úžasně vymazlené fičury, tak oba texty upozorňují, že nabízené radary a rakety byl ve skutečnosti pěkný shit, ale mohlo se na něm vydělat – něco jako taková ta "jistota desetinásobku".

    Tady se dočtete, že i novější Patrioty mají dodnes problémy se starými Scudy – a to po dalším 24 letém vývoji od prvého nasazení. A přitom tohle trefit je legranda oproti balistickým raketám s dostřelem 1500 km a více

    http://www.lidovky.cz/nervozni-arabove-tuzi-protiraketovy-destnik-strach-z-iranu-je-stoji-miliardy-1yp-/zpravy-svet.aspx?c=A151110_135734_ln_zahranici_msl

    0
    0
  4. alexandr babic
    11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 19:11 — Odpovědět

    dosel jsem k nazoru, ze je lepsi mit vyvazenou rovnovahu mezi predpokladanymi (polo)hajzliky: cina, rusko, jizni amerika.

    nez jednoznacnou nadvladu "jedineho spravedliveho" usa+eu nad celym svetem.

    2
    0
  5. Tomáš Flaška
    11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 19:40 — Odpovědět

    Erichu pokud jsou ty americké antirakety tak špatné jak tvrdíte, tak proč musí Rusko vyvíjet lepší rakety, jak tvrdí Putin?
    A to hlavní: proč tedy Rusové nevyvíjí vlastní antiraketovou obranu a místo toho dělají jen lepší a lepší útočné rakety?

    2
    1
    • Tomáš Flaška
      11.11.2015 – 29 Heshvan 5776 v 19:43 — Odpovědět

      A ještě můžete prosím upřesnit koho myslíte pojmem lžiprorok? Víte já jsem nevěřící a mě pojmy jako prorok apod. nic neříkají. Děkuji.

      2
      0
      • Erich
        12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 11:43 — Odpovědět

        Lžiproroky myslím tyto lidi:

        https://cs.wikipedia.org/wiki/Projekt_pro_nov%C3%A9_americk%C3%A9_stolet%C3%AD

        V této souvislosti je zajímavé že Victoria Nuland – "Majdan" je manželkou jednoho z otců tohoto nápadu Roberta Kagana – "Irák" To, že si pamatuji rétoriku kolem Iráku, kdo jak hovořil a jaká byla výsledná skutečnost, jaké to má dopady pro Evropu , tak toto vše dává právo tyto lidi nazvat lžiproroky. Prorokovali mnohé a přitom lhali snad i ve spánku.

        A lži-prorokování pokračovalo, tentokráte ústy raketýra radaristy R.Gatese :

        http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/usa-spilaji-spojencum-kvuli-libyi-cesi-trvaji-na-svem/r~i:article:703394/

        A tohle je také krásné, tak zde se nám dokonce podařilo zvrátit patovou situaci. To jsem moc rád. Nebýt zvráceného zvrácení situace na stranu opozice, tak se asi nekamarádím s Martinem Konvičkou a nad ISIS bychom třebas také nezvraceli. Je dobré si některé mainstreamové agitky připomínat, zvlášť když už víme jak to dopadlo:

        http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nato-pritlacilo-na-kaddafiho-nasadilo-bojove-vrtulniky/r~i:article:702711/

        Toliko k lžiprorokům

        0
        0
    • Erich
      12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 10:33 — Odpovědět

      Rusové si antiraketami s jadernými hlavicemi chrání Moskvu, navíc ten systém, který měl být u nás a v Polsku, ten by nás samotné nedokázal ochránit. Byl určený proti mezikontinetálním raketám v jejich stření fázi letu. Proto Poláci požadovali navíc "Patrioty" Iránci stěží dostřelí do Evropy ale i kdyby, tak jejich hlavice na sestupné dráze v atmosféře by to nesestřelilo. Proto opět ty polské "Patrioty" které Američané nechtěli darovat. Směšují se tu zcela účelově ruzné systémy. Dnes pokud se hovoří o úspěšných sestřelech tak se jedná o hlavice na sestupné dráze balistických raket krátkého doletu.

      Lukáše Visingera snad za nevhodný zdroj nelze označit a z jeho textu se to dá pochopit, i to že účinnost jakéhokoliv systému musí být 100% :

      https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=14&ved=0CDcQFjADOApqFQoTCNrpls6-iskCFUu9FAod5xQBQQ&url=http%3A%2F%2Flvisingr.czweb.org%2Fstazeni%2FHlavice.doc&usg=AFQjCNFFjf04uk7Rnfg8L-b-Ggk9O7TmJA&cad=rja

      https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCkQFjABahUKEwjnpLiewYrJAhWD7RQKHVMhDsE&url=http%3A%2F%2Flvisingr.czweb.org%2Fstazeni%2Fatm%2Fprotiraketova_obrana.rtf&usg=AFQjCNEzzzyhyt1oFBWabLf-j7xXMMMaRw&cad=rja

      1
      0
      • Tomáš Flaška
        12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 10:38 — Odpovědět

        Erichu tak znova:
        1. Když ten americký protiraketový systém je nedokonalý, proč Rusové chtějí stavět dokonalejší rakety?
        2. Proč Rusové místo zneužitelných raket nestaví nezneužitelný obranný štít?

        1
        0
        • Erich
          12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 12:18

          ad 1. Pro jistotu. Ty technické prostředky k proniknutí štítem jsou relativně nenákladné. Budou tak pak mít klidnější spánek – nebudou se bát, že by provozovatel štítu přeci jenom chtěl vyzkoušet jeho ůčinnost.

          Představte si takový koordinovaný útok střel s plochou drahou letu s jadernými hlavicemi a charakteristikami stealth na jaderná sila, komunikační uzly, radarové stanice, řídící centra a to z bezprostřední blízkosti hranic nějakého zájmového ůzemí. Netuším co vše by protivník zdetekoval a jak rychle by reagoval než by pro něj bylo pozdě. No a těch pár raket, které by pak poslal za oceán by se i tím děravým deštníkem dalo odfiltrovat. Tak to berte jako takovou pojistku, aby tohle nikdo nezkusil.

          ad 2. Rusové mají štít, vždyť to Visinger zmiňuje a to dokonce vícevrstvý, mají ho ale dislokovaný na svém území. Jak antirakety s jadernými hlavicemi tak i toto

          http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/196598-rusko-predstavilo-nove-antirakety-rozsiruje-flotilu-neviditelnych-lodi.html

          Opět masívnímu ůtoku raket s vícenásobnými manévrujícími hlavicemi to nezabrání. Leda že by Rus napadl Ameriku masívně z bezprostědní blízkosti a tím ji zbavil prostředků a i času na reakci.

          0
          0
  6. Erich
    12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 12:37 — Odpovědět

    A ještě jedna technická. Zkuste se na chvíli stát Rusem, ale nechte si tu svoji podezíravost a já Vám sdělím toto. Vybuduji si v Polsku základnu se sily pro deset antiraket GBI abych jimi sestřeloval rakety padající na Čecha a Poláka.

    Ale vy ač Rus nejste hloupý, víte co o tom píše Visingr a také víte, z čeho ta raketa GBI vychází:

    Nosič
    Systém používá různé nosiče. Zatím EKV vynáší improvizovaný prostředek PLV, který tvoří jen druhý a třetí stupeň staršího nosiče jaderných zbraní Minuteman II, který má v plné konfiguraci dosah 4000 kilometrů. Bez prvního stupně je však výrazně menší, kritici proto tvrdí, že testy uskutečněné s PLV nevypovídají mnoho o schopnostech systému, neboť je antiraketa použita proti střelám letícím mnohem níže.

    V operační fázi má být nejprve využita třístupňová raketa Minuteman III o délce 18 metrů a průměr 1,67 metru s raketovými motory na tuhé pohonné hmoty. Až do roku 2020 bude pět set Minutemanů III o dosahu 6000 kilometrů s jadernými hlavicemi představovat hlavní americkou sílu jaderného odstrašení. V systému protiraketové obrany je u Minutemanu III ICBM nahrazena jaderná hlavice Mk12 prostředkem EKV, ničícím hlavici balistické střely kinetickou energií.

    V budoucnu má EKV vynášet třístupňová raketa odvozená od komerčního systému nosičů Pegasus a Taurus. Taurus Lite firmy Orbital Sciences, odvozený od čtyřstupňové rakety Taurus, má celkovou délku 16,61 metru, průměr 1,28 metru a startovací hmotnost 19 500 kilogramů. Všechny tři stupně mají motory na tuhé pohonné hmoty. Raketa má mít dosah 5000 kilometrů.

    Vlatně jsem Vám Tomáši sdělil, že si vedle vašeho plotu postavím sila pro deset raket, z nichž každá v té jaderné bojové variantě může nést 10 útočných jaderných hlavic a nespočet klamných cílů. A Vising konstatuje, že i u antiraket se dají předpokládat nějaké miniaturní jaderné hlavice.

    Chtěl bých Vás s tou vaší totální podezřívavost vidět na místě toho Rusa. Ale tady se zase budete tvářit že vůbec nechápete, čeho by se asi měl obávat, že?

    1
    0
  7. Tomáš Flaška
    12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 12:46 — Odpovědět

    Erichu, protiraketový štít, je prostě nezneužitelný. Raketa je naprostý opak. Sice mi to nevěříte, ale kdyby Rusové fakt nechali ty své rachejtel rachejtlemi a věnovali se skutečně jen tomu deštníku, tak bych jim tleskal stejně jako teď tleskám Američanům. Američané na Rusy nikdy nechtěli zaútočit. Pořád se před nimi vždy jen bránili. Ale to vy ve své nenávisti k Američanům nikdy nepřipustíte.

    0
    0
    • Erich
      12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 14:24 — Odpovědět

      No jo, když to tvrdíte tak to asi musí být pravda.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Dropshot

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Unthinkable

      My nic, to Pepík.

      Tomáši dochází Vám vůbec, jak Vy sám ty Rusáky nenávidíte? Ale jak se někdo jen otře o Vaše favority tak to je hned oheň na střeše.

      Já tvrdím, že pocit technologické nadřazenosti na bojišti mne může směrovat ke snaze řešit problémy vojenskými prostředky, viz. Lži-Proroci

      0
      0
  8. Tomáš Flaška
    12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 12:50 — Odpovědět

    A když už Erichu máte rád ty odkazy, tak tady jeden čerstvý:
    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ruske-televize-odvysilaly-zabery-tajnych-jadernych-torped/r~2746dbc0892111e5a705002590604f2e/
    A abych nebyl jako vy, tak vám i řeknu, co v něm je, abyste si na něj musel kliknout pouze v případě, že si to chcete ověřit. Rusové vyvíjí jaderné torpédo, které zamoří rozsáhlé pobřežní oblasti protivníka. TO JE ZASE OBRANNÁ ZBRAŇ JAKO BIČ. Já se jen ptám, kdy se těm prokremelským zaslepencům už konečně otevřou oči.

    0
    0
  9. dada
    12.11.2015 – 30 Heshvan 5776 v 16:31 — Odpovědět

    Tomáši, jako bychom si toho v mládí neužili dost, to jsme zase my zbrojili jen na ochranu, proti zlým imperialistům… to jsou přece takové kecy, no tak teď zas budou ti hodní na druhé straně, co jakože mají zbraně jen na obranu? Vždyť je jasné, že jde o poměřování sil, na žádnou ušlechtilost se nehraje, a jen tak se procházet s deštníkama si asi těžko kdo může dovolit, nejsme na lázeňské promenádě. Propaganda jede z obou stran, myslím, že ani Erich nemá zapotřebí někomu fandit a někoho nenávidět, ale když někdo dělá takové průsery, jak se to Amíkům chtě nebo nechtě daří, tak se to nedá přehlížet, to přece nejde o žádnou nenávist. Berme to jako doplnění pohledu z trochu jiného úhlu. Kritizovat lze na obou stranách.

    2
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Vernisáž výstavy konané u příležitosti 100. výročí narození Jana Opletala

Další článek

Bojkotujme Židy, ale naruby