Francouzská policie včera zadržela učitele, který vloni v listopadu vystoupil s obviněním, že byl napaden džihádisty.

Rabín Tsion Saadon byl vzat do vazby kvůli nesrovnalostem ve výpovědi o útoku, který se měl odehrát vloni osmnáctého listopadu v Marseille. Zpráva o napadení tenkrát vyvolala vášnivé reakce, zločin odsoudil i prezident Francois Hollande.

Marseilleská policie tehdy předala médiím informace, které měla od předpokládané oběti. Ta byla údajně pobodána mužem, oblečeným do trička se symbolem teroristické skupiny Islámského státu. Útočník a s ním další dva muži prý na oběť křičeli antisemitské nadávky.

Saadon, učitel dějepisu na marseillské židovské denní škole Yavne, měl lehká zranění a tvrdil, že jeden z těch dvou můžu, kteří mu fyzicky neublížili, mu ukazoval fotografii Mohammeda Meraha, který v roce 2012 v Toulouse zavraždil čtyři židy.

Podle policie ale zranění, která Saadon utrpěl, neodpovídají jeho výpovědi. Saadonovi nyní hrozí obvinění z trestného činu.

2 Komentářů

  1. Jozef Ovadia
    18.4.2016 – 10 Nisan 5776 v 16:43 — Odpovědět

    To je určitě pomluva. Nevěřím, že by Žid a navíc rábi dokázal lhát. Celé je to spiknutí francouzských antisemitů.

    2
    1
  2. erik keller
    25.4.2016 – 17 Nisan 5776 v 00:17 — Odpovědět

    V kazdem pripade by mel byt financne odskodnen!

    0
    1

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izraelští katolíci hlásají palestinskou propagandu, tvrdí ministr

Další článek

Básník z ghetta - (O národních umělcích)