Jordánští pohraničníci o víkendu údajně zabránili ve vstupu do země Izraelcům, kteří viditelně nosili znaky židovské víry.

Izraelská rodina si prý měla svléknout a z dohledu odstranit všechny známky náboženství, jako jarmulky a modlitební řemínky.

Izrael vzápětí požádal jordánského velvyslance na svém území, Walida Obeidata, aby k incidentu podal vysvětlení.

Minulý rok přitom došlo k podobné události – jordánští stráži hranic tehdy nepovolili vstup další židovské rodině na přechodu nedaleko Eilatu kvůli jarmulkám. Jordánci požadovali, aby si Izraelci sundali jarmulky, neboť veřejné nošení náboženských symbolů by mohlo ohrozit jejich bezpečnost.

Další izraelský mladík v téže době nesměl vstoupit do Jordánska proto, že rentgenové paprsky odhalily jarmulku v jeho zavazadlech

Vloni Jordánsko označilo oba incidenty za ojedinělé případy, zaviněné chybným rozhodnutím jednotlivců.

Po incidentu z minulého týdne řekl úředník izraelského ministerstva zahraničí pro vysílání televize Channel 2, že se zdá, že nejde o individuální chyby pohraničníků, ale o systematickou politiku diskriminace.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Írán zakazuje hru Pokemon Go

Další článek

Rabín Lankry: „Vnesli jsme do muslimských komunit světlo a prolomili jsme předsudky.“