Festival Mladí ladí jazz bude letos už po osmé. A rok od roku stále více myslí na děti. Na všechny děti. Myšlenkou projektu je dostupnost umění všem, bez rozdílu věku či sociální skupiny. Připravena je řada workshopů, které dětem přiblíží nejen hudbu jazzovou. A lektoři? Přijedou ti nejlepší.

 

Oran Etkin

Mladý jazmann vládne hrou na klarinet a saxofon. Hudba ho provází už od mládí. Vystudoval klasickou hru na klarinet a díky nadání se dostal k nejlepším učitelům svého oboru. Dnes platí za uznávaného hudebníka, který ve své hře lehce propojuje tóny blízké hned několika kontinentům. Narodil se v Izraeli, studoval v Evropě a Americe, kde už několik let žije a pracuje. Aktivně koncertuje a věnuje se i pedagogické činnosti. Jeho deska věnující se šikaně All About Bullies si vysloužila uznání v podobě ceny Grammy. Oran Etkin taky vymyslel a úspěšně praktikuje metodu výuky hudby, kterou nazval Timbalooloo Music. Je postavena na principu vnímání jednoduchých tónu a melodií, které dokáží vstřebat i děti velmi útlého věku. Připravuje divadelní představení, ve kterých se malí diváci učí rozpoznat hudební nástroj nejen podle tvaru, ale i podle tónu. A kdo v nich hraje? Například Klára Net nebo Velká máma Tuba. Humor nechybí. Pokud máte děti, neváhejte a workshop navštivte. A pokud máte rádi jazz, nevynechejte ani koncert. Laskavý muzikant je sice poměrně mladý, ale už teď se může pochlubit spoluprací s nejlepšími hudebníky na světě. Můžeme jen doufat, že sem nejede naposledy.

(oranetkin.com)
(oranetkin.com)


Oran Etkin míří do České Republiky, kde odehraje dva koncerty a zároveň povede osm hudebních workshopů pro děti na několika místech republiky.

 

3. dubna – Workshop pro školky, 10-11:00, Kabinet Múz, Brno
3. dubna – Koncert, 20:00, Kabinet Múz
4. dubna – Workshop pro školky, 10-11:00, Kabinet Múz, Brno
4. dubna – Workshop pro první stupeň ZŠ, 13-14:00, Kabinet Múz, Brno
5. dubna – Workshop pro školky, 10- 11:00, Zámek Děčín
5. dubna – Workshop pro rodiče s dětmi, 16:30-17:30, Zámek Děčín
6. dubna – Workshop pro školky, 10- 11:00, Jatka 78, Praha
6. dubna – Workshop pro rodiče s dětmi, 10- 11:00, Jatka 78, Praha
6.dubna – Koncert, 20:00, Jazz Dock, Praha
7. dubna – Workshop pro první stupeň ZŠ, 10- 11:00, Divadlo Venuše, Praha

 

Více o festivalu Mladí ladí jazz

Další informace http://www.oranetkin.com/

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

SLAVNOST ŽIVÉHO IZRAELE: ZMAN LE-CHAJIM! ČAS K ŽIVOTU!

Další článek

Chcete něco zažít? Běžte na koncert Shtubyho!