Zdroj: zebry.cz

Trendem, který zaznamenala většina naší vyspělé populace a civilizace je přesun marketingových aktivit a s nimi spojených výdajů společností do online prostředí.

Nelze sice očekávat, že by v nejbližší době zmizely billboardy z okolí dálnic (nebude-li to dáno zákonem), svítící tabule z měst zvané „citylighty“ nebo inzerce v televizi, novinách či rádiu, ovšem změna je skutečně patrná…Budeme-li pátrat po příčinách změny struktury finančních toků, tak překvapivě nejde jen o změnu chování spotřebitelů, kteří se rozhodli trávit svůj čas v záři monitorů. Jedním z akcelerátorů těchto změn je i přístup manažerů, který ovšem až tak převratných změn nedostal.

V zemích, kde jsme již propojeni přes internet křížem krážem ale i tam, kde je internet teprve v plenkách milují manažeři jednu věc – ČÍSLA. A v tomto ohledu je skutečná síla online prostředí. I přes zdánlivou, a do jisté míry naivní anonymitu, je jakýkoliv návštěva internetu monitorována, ukládána, analyzována a bůhví co ještě. Dokonce i čas, jaký tam trávíme, kam přesně klikneme, z jaké stránky jsme tam přišli, jaký vyhledávač používáme…

Pro některé uživatele možná nepříjemný fakt, nicméně pro manažery je to něco jako dar z nebe.  Zatímco klasická reklama je třeba dlouho plánovat, nákladně realizovat a výsledky se měří s odstupem a ještě značně nepřesně, internetová reklama znamená opak. V reálném čase se dají kontrolovat výdaje, optimalizovat průběh a zároveň vyhodnocovat efektivnost vynaložených prostředků.

Pokud jste dočetli až sem, děkuji, a mám pro Vás návrh! V reálném čase optimalizujme svůj den, vypněme na chvíli počítače a internety a pojďme se projít ven, přivítat to krásné jaro!

Autor: David Šrámek

Přečtěte si také od autora: Jak si najít práci?

1 Komentář

  1. achabisko
    27.3.2011 – 21 Adar B 5771 v 16:21 — Odpovědět

    Ono to má – jako všechno svá plus i minus. Svět je už takovej, inu hurá na web. Nicméně tuny betonu už nám lidi spočítat (přepočítat) dokážou, zatímco v ajťáckém světě státních maturit, IZIP knížek a sčítání lidů – tam je poměrně ještě velká “investiční” vata – jaksi nekontrolovatelná. A když, tak leda ajťákama. Tetička z plané tyhle částky určitě nerozklíčuje :o))
    Zdraví váš Velký Bratr :O))

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Nemyslím si, že naše společnost je rasistická

Další článek

Izrael: Exprezident Kacav dostal 7 let vězení za sexuální delikty