Zdroj: Archiv

Vodafone se jako každý jiný operátor snaží udržet své zákazníky. Ví, že je to pro něj podstatně levnější, než lovit nové. Dle mě se ale zbláznil.

Již skoro rok používám tarif mphone, o kterém jsem na těchto stránkách již psal. Pro shrnutí: jedná se o spolupráci s Makrem, ale smlouvu uzavíráte stejně s Vodafonem. Makro asi Vodafonu nahání zákazníky a za to zřejmě něco dostává z tržeb. Jinými slovy se o vaše peníze dělí Makro s Vodafonem. Ještě je tu možnost, že Makro za vás něco Vodafonu doplácí. Ale to se mi nezdá, takové tržby u Makra nemám, aby se jim to vyplatilo.

U mphonu momentálně platím za každé číslo 221 korun měsíčně, v čemž mám buď 84 minut zdarma, nebo 352 sms, nebo cokoliv mezi tím. Po vyčerpání tohoto limitu pak každá minuta stojí 2,52 koruny a sms 0,75 koruny. Vše bez DPH.

U Vodafonu si všimli, že mi smlouva s mphonem za chvíli skončí i kontaktoval mě milý dívčí hlas, že mi udělají nabídku na další období. Očekával bych podmínky lepší, nebo přinejmenším stejné. Kdyby mi dal Vodafone podmínky stejné, tak by na tom jenom vydělal, protože by se o mou tržbu již s mphonem, tedy Makrem, dělit nemusel.

Dohodli jsme se, že mi slečna pošle nabídku mailem. Upozornil jsem jí, že nemá cenu mi posílat cokoliv horšího než mám momentálně. Pravila, že to není v její kompetenci, ale že to zkonzultuje s nadřízeným.

Jejich nabídka mi po několika dnech vyrazila dech. Údajně byla dokonce výhodná „se souhlasem nadřízených“. Vodafone mi nabídl měsíční paušál též 221 korun, ale v něm jen 70 minut, nebo 221 sms. Nad tento limit pak minuta za 4,20, sms za 1. Tedy podstatně dráž, než platím teď dohromady Vodafonu a mphonu.

Jestli si takhle představují udržení zákazníka tak se snad zbláznili. Česky se tomu říká, že jsou padlí na hlavu.

Autor: Tomáš Flaška

K tématu: zde a zde

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Chatan damim

Další článek

Vrtěti kohoutem