Zdroj: Archiv

Máte nějaký zajímavý výrobek, službu a chcete prodávat? Nejlépe stálý odběr s opakujícími se příjmy? Přemýšlíte o co největším zvýhodnění při prodeji na delší dobu?

Tak věřte, že to je špatně. Překvapila mě nabídka jedné firmy, kdy roční paušál za jejich služby se rovnal ceně 11 měsíčních paušálů. A vzhledem k tomu, že u nich je měsíc ještě i se třemi dny navíc, tak vlastně se to skoro srovnalo. Dle mě naprostá nelogičnost.

Vzhledem k tomu, že šéf oné firmy je můj bývalý spolužák, tak jsem ho oslovil, že by to asi chtělo roční paušál zvýhodnit, protože takhle se to nikomu nemůže vyplatit. Odpověď mě šokovala.

„My nemáme nějaký velký zájem prodávat roční paušály. To je poměrně vysoká částka a po uběhnutí roku lidé dost přemýšlejí, jestli to obnovit. Měsíční paušál není nijak velký, tak často lidé zadají své bance trvalý příkaz a platí a platí. A platí často i po smrti“.

A já dodávám, je to tak. Pokud budu o něčem uvažovat, tak určitě při ceně za službu v řádu desetikorun měsíčně s tím nebudu mít nejmenší problém. Asi i několik stovek bych zvážil. Ale rozhodnout se pro několik tisíc zaplatit najednou na rok, to je opravdu už na hlubší úvahu.

Poučení pro podnikatele? Radši menší paušály za kratší období. Opticky to vypadá lépe. A je pro vás, jako podnikatele i lepší, pokud klient zadá trvalý platební příkaz své bance a peníze potečou pravidelně, byť v menších dávkách. Vymáhání je vždy pracné a nákladné.

Autor: Tomáš Flaška

Přečtěte si také od autora: Co jsme už vydělali na volbách

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Netanjahu a Abbás opět nenašli kompromis ohledně osad

Další článek

Ekonomika pásma Gazy vzrostla po zmírnění blokády o 16 procent