Zdroj: Archiv

PhDr. Jiří X. Doležal (* 28. února 1965 Jindřichův Hradec), neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany.

Dobrý den, pane Doležale, blíží se nám nezadržitelně druhé kolo prezidentských voleb, koho byste sám za sebe preferoval? A nebo  se svým názorem shodujete nejmenovanou a nepojmenovanou inciativou, která publikovala svůj názor na plotě uzavřené stanici Metra Národní Třída, že raději nevolit již vůbec, než tzv. „menší zlo“?!

Já mám jasno, volím knížete v prvním i druhém kole a myslím, že ve volbách jiný kandidát splňující požadavky na výkon funkce nebyl.

Jako konzument marihuany a zastánce její dekriminalizace, tedy aby na tomto byznysu vydělával již tak chudý stát svými daněmi peníze, si myslím, že vše má dvě hodnoty: jednu pozitivní a jednu negativní, ale pouze ten který vidí obě hodnoty si, může dovolit tvrdit a taky tvrdí, že spletl, protože jednostranný pohled nikdy neexistuje. Souhlasíte se Václavem Klausem, že naše Planeta je jednobarevná, už ani nevím, jestli modrá nebo zelená?

Nene, naše planeta – její příroda i krajina – hrají všemi barvami. Vidět jen jednu znamená, že máte nasazené barevné brýle.

Na Facebooku na základě Vašeho vztahu s Achabem Haidlerem, vznikla iniciativa „Narciska pro Klause“; shodneme se na tom, že on sám dobře ví, že by v přímé volbě nikdy zvolen nebyl, proto zákon o přímé volbě panovníka ČR vznikl až v průběhu jeho druhého období? Kvůli tomuhle mu dám NARCISKU já.

To je na mě moc politologický, to já nevím. Každopádně – považuji za vhodné se s Klausem důstojně rozloučit zvláště proto, že prominul zlodějům, co mě okradli v investičním fondu Trend.

A co jeho syn Václav Klaus jr.? Dovolím si predikovat, že ještě několik takových výroků a z prestižních absolventů tučného gymnázia se stanou podprůměrní studenti, jejichž rodiče žijí z kupónové privatizace..

Jo to já nevím, jak na to zareagují studenti, já bych byl na jejich místě dost nasranej. Iniciativa VK mladšího mne překvapuje více než kroky jeho otce, protože dřív jsem na jeho školu slyšel jen samou chválu.

Váhám zda přejít na předposlední otázku, abych zase neztratil možnost s Vámi interview nemoci udělat další 3 měsíce.. Tak na rovinu, jestli nechcete tak neodpovídejte: Věříte v Boha a nebo v Ufona? A nebo ve Velkou a Košer Hanu Mayer?

Věřím ve Stvořitele, ne v Boha zasahujícího,. v ufony nevěřím, a to poslední nevím co je.

A poslední otázka: U jednoho svého textu jste uvedl, že jste Žid a narkoman, osobně je mi jedno jestli konvertita nebo tatínkovec nebo prostě jen Žid po někom, ale pro mě jste Židovskej Negr :) A abych to vysvětlil, obdivuju černochy, vždycky jsem si přál narodit s černou pletí.. A černoši vždycky hulili jointy a žádní narkomani nebyli, v tomto se pletete. Přesto mi to nedá, opravdu si myslíte, že jste narkoman, nebo si to myslíte, protože Vám to říkají druzí?

Já jsem narkoman, zeptejte se Karla Nešpora! A stran židovství – já jsem geneticky Žid (haplogrupa U5A ze středního Východu), nábožensky žid rozhodně nejsem, hlásím se k zenbuddhismu.

Autor: David Fábry

Zdroj perexu: Wikipedia.org

Kam dál: Přečtěte si Interview s Erikem Tabery

1 Komentář

  1. danny
    21.1.2013 – 10 Shevat 5773 v 10:52 — Odpovědět

    JXD,cudny pristup zenoveho buddhistu k Markete Lukasovej na reflexe.,,Povedz mi aka je podstata zenu?Bud laskavy.To je zen”.
    Nelaskavost vznikaju,ked lpieme na predstave,kdo sme,alebo na predstave,kdo by sme mali byt.Nie kazda zena je submisivna a uz vonkoncom netuzi ovladnut narcizmus alfasamca.Moze v tom byt uplne nieco ine.Laskaveho zenbuddhistu by to istotne napadlo.smile.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Dovoz ve vývozu v Izraeli

Další článek

Zlotřilé pojišťovny - díl 2