Zdroj: Archiv

Ing. David Bauckmann (narozen 30. 4. 1977 v Praze) je jednatel a výkonný ředitel společnosti Effectix.com s.r.o. Mezi jeho zájmy patří internetový a výkonnostní marketing, rodina a papírové modely.

Davide, v těchto dnech nám byla představena data, která v nejbližších dnech budou publikována v českých médiích. Jedná se o data, kde ukazujeme na vzorku cca 1600 webů a našich statistik a  přístupů do Google Analytics: chování českých a slovenských uživatelů internetu. V čem je ta analýza revoluční? A zvítězil konečně Google.cz?

Jsou to jediná data z firemních stránek, které by byly v takovémto rozsahu. Poslední podobná data co jsem v tomto druhu zaznamenal, byly z pouze několika jednotek stránek. My jsme dali do hromady cca 1600 stránek, to už je zajímavé číslo. A ano, podle těchto dat Google vítězí, respektive je vidět na srovnání dat od roku 2010 do roku 2012 jak Google postupně, pomalu a jistě navyšuje svůj podíl a Seznam jej ztrácí. Ale je důležité zmínit, že se jedná o firemní webové stránky. U nefiremních žádná data nemáme a výsledek může být jiný.

Co říkáš na data, že Facebook pro web www.shekel.cz dělá; od 1.3.2010 k dnešnímu dni (31.12.2012); celých 21,79% z celé návštěvnosti? Je to úžasné číslo, že ano?!

Je to ukázka toho že umíte pracovat se sociálními sítěmi.

V jednom z článků můj kolega Tomáš Flaška zmiňuje, že ženy by měly být nařízením EU více ve vedení jednotlivých firem, druhým dechem však dodává, že lidé by se na manažerské posty měli dostávat díky svým schopnostem. Osobně si myslím, že žena má šanci být ve vedení firmy avšak s více jak nadpolovičním úsilím nad mužem. Co si o tom myslíš Ty?

Tohle neřeším, znám spoustu skvělých žen manažerek, takže není důvod je diskriminovat. Ženy mají mnohem větší sociální cítění, což pro ně může být velká výhoda, pokud s tím umí pracovat.

Podle mého grafika – DC jsi žid, protože máš židovské jméno (já nevím a nevstupuji do diskuse :) ), ale on tvrdí, že Tvoji rodiče si nepřáli, abys byl v životě perzekuován, tak Ti to nepověděli?! Co nám povíš o sobě a historii své rodiny a jména?

Nevím, jak na to přišel, ale čistě podle jména snad. Matka byla před pár lety v Izraeli a občanství ji nabízeli.  Zmapovanou rodinnou větev ve směru odkud pochází mé jméno, bohužel nemám.  Ale u jiných mých předků jsem dosledoval kořeny u švédských vojáků, kteří se tady zatoulali za 30leté války.

Effectix.com s.r.o má již více jak 3500 klientů. Vyvinuli jsme mimo jiné nástroj AdLinks, naprosto unikátní a jeden z nejsilnějších nástrojů v Československu na generování zpětných odkazů, který velice našim klientům pomáhá v SEO, přitom to není žádná masivní SEO lišta, či jiná penalizovaná technika. V čem je jeho unikátnost?

Zajímavostí toho nástroje je, že už existuje několikátá generace tohoto softwaru a v principu funguje úplně jinak než na začátku. Náš obor se hodně vyvíjí a my musíme s ním, abychom klientům doručili maximální efekt a nemuseli dělat vše ručně. Pokud eliminujete ruční práci, jste schopni klientům ušetřit prostředky a o to se snažíme.

Díky za rozhovor.

Autor: David Fábry (autor pracuje jako Senior Account Manager ve společnosti Effectix.com s.r.o)

Chcete se dozvědět více o datech z Effectix.com s.r.o: Analýza zde

Kam dále: Přečtěte si také Interview s ředitelem společnosti H1 Davidem Špinarem

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Je předseda FŽO oprávněn zítra podepsat s premiérem Nečasem smlouvu o vypořádaní se státem?

Další článek

Rozhovor s tajemníkem FŽO ke smlouvě o majetkovém vyrovnání se státem