Zdroj: ynet.co.il

Víte, někdy mám pocit, že neexistuje horší člověk, než jsem já, zakřičet nenávidím sám sebe, místo toho křičím na lidi v okolí.

Bezmoc ze sebe sama, ze svého životního neúspěchu, že stejně nikdy nebudu Králem, že stejně nikdy nebudu bohatý, i přesto, že si myslím, že jsem Králem a i přesto, že si myslím, že jsem bohatý, i když bych si to oboje přál a oboje se to pojí se slávou a nezapomněním na člověka jako bytost, což je můj sen tady zanechat.

Je mi líto, že jsem na lidi zlý, přesto pořád přemýšlím, kde ve mě a ve Vás se ta zlost bere. Přece někde musela vzniknout? Zlost se nemohla na Zemi objevit z ničeho nic! Bůh stvořil Zemi k obrazu Svému, tedy Jeho a tedy dokonalou, stvořil lásku, ale ne zlost, jedině že by ta zlost, měla za úkol probudit v lidech a také ve mně to, abychom se naší lásky vážili. Proto se ptám sebe, proč jsem zlý na lidi, který vlastně mám nejraději a proč je trápím? Ty ostatní jsou mi u zadku, a proto nemá cenu ani o nich mluvit, psát, myslet na ně.

Ticho je ten zvuk, který vydávám ve své rozbouřené mysli, přesto myšlenky se honí v hlavě. Smutek je ten který bych chtěl umět vyřešit, úzkost z budoucnosti, strach z neznáma ze své vlastní nejistoty, místo toho dumám nad tím, kde je chyba v jiných lidech. Zamyslete se sami nad sebou, proč i Vy ze svého životního neúspěchu viníte okolí?! Proč neřešíte sami sebe?

Nevěřím na celoživotní štěstí, to po čem touží jiní, mají zase druzí, přesto šťastnější nejsou, nevěřím, že by si člověk nemusel štěstí zasloužit, každý má svoje trápení, ale právě proto, že to tady u nás na Zemi není jednouché, pojďme si to udělat lehčí, buďme na sebe milí a hodní, a podpořme se! Protože pak pochopíte, že i lidé, kteří jsou Vám u zadku jako mě, mají stejné trable, možná jiné než Vy, které je trápí.

Pastor Ari (autor Shekel.cz) sdílel na FB citát, že rodiče by neměli usnadňovat život dětem, ale co kdybychom si to usnadnili všichni my mezi sebou? Co kdybychom změnili vývoj člověka, posunuli ho zas o krok dopředu? Nemohli by pak naše děti přestat znát přetvářku, zlost, nenávist? Samozřejmě, že nemohli, protože B-h udělal člověka schválně nedokonalým, aby on sám (člověk) k dokonalosti vyspěl. Z toho důvodu si mohu dovolit o sobě tvrdit, že jsem nedospěl, nevyspěl, nejsem dokonalý, přál bych si být dokonalý, přál bych si být bez emocí, pouze s vnitřními srdcovými emocemi, které jsou hlubší, protože to co dáváme najevo z venku, opadává a ochladne (láska, nenávist, arogance..) a upadá v zapomnění, ale vnitřní emoce zůstávají.

Proto bych si v dalším životě přál být slon nebo delfín, pro oba tyto druhy jsou podstatné harmonické vztahy a to je to o co by měl každý člověk usilovat.

Přál bych si aby, občané Palestiny a Izraele se změnili na delfíny a slony, to by bylo krásné ke dni nezávislosti, a pozor mě se sny plní – smile! Hezké výročí!

Autor: David Fábry

3 Komentářů

  1. dada
    6.5.2014 – 6 Iyyar 5774 v 07:47 — Odpovědět

    Snad by to chtělo strávit nějaký čas mezi slony a delfíny :-)?

    0
    0
  2. 6.5.2014 – 6 Iyyar 5774 v 11:01 — Odpovědět

    @dada: možná, byla jste někdy v blízkosti delfínů? Jsou dokonalý!

    0
    0
  3. dada
    6.5.2014 – 6 Iyyar 5774 v 12:58 — Odpovědět

    ne, ale sloni mě docela uchvátili, zvlášť slonice :-)

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Ovlivní populační vývoj mírový proces?

Další článek

Že ho huba nebolí, toho ministra