Zdroj: Shekel

12. června zavolal jeden z unesených studentů na tísňovou linku Izraelské policie. Tento hovor byl částečně zveřejněn ve středu – 49 vteřin dlouhý záznam. Celý hovor trval 2:09 vteřin.

V prvních 49 vteřinách student Gil-ad Shaar šeptá „Unesli mě“, načež je slyšet řev v arabštině „Hlavy dolů!“.

Operátor se snaží se Shaarem komunikovat, ale nedostává se mu žádné odpovědi. Po pár vteřinách jsou slyšet výstřely a poté nářek, načež je slyšet jeden z únosců, křičící „Seberte mu ten mobil!“. Úsek končí zvukem z rádia – nějaký rozhovor v hebrejštině.

Celý záznam poté pokračuje policistkou, která se skrze mobil snaží zjistit, kde se volající nachází, ale nedostává se jí žádné odpovědi. Jsou slyšet jen hlasité zvuky a šum.

Když zvuky utichnou, jeden z únosců vykřikne arabsky „Tři!“ a poté je slyšet veselé prozpěvování více hlasů. Tím hovor končí.

Policistka se poté snažila na Shaarovo číslo ještě několikrát dovolat, ale marně.

Nedokážu si ani představit, jak strašlivé poslední vteřiny života museli zavraždění studenti prožít. Bohužel nejsou tato zvěrstva, páchaná na nevinných židovských občanech Izraele islámskými násilníky, vůbec ojedinělá. Na stránkách, které otevřeně zveřejňují například islámské popravy a mučení, se občas člověk musí zamyslet nad tím, zda-li vůbec tvorové, kteří toto páchají, patří do lidského druhu.

Vše završuje fakt, že Chalíd Meshaal, vůdce Hamasu a stranický partner Abbase v „Palestinské vládě“ se dne 23. 6. 2014 vyjádřil k tématu únosu židovských studentů takto:

„Požehnány budiž ruce únosců, kteří splnili svoji Palestinskou povinnost.“

Je podle mě naprosto jasné, že když má samotné vedení tohoto pseudostátu takovýto názor na tuto strašlivou vraždu, není již třeba začínat další mírová jednání, protože – jak se jasně potvrdilo – vůdci Palestiny o ně nestojí.

Rád bych symbolicky kondoloval rodinám zavražděných studentů a popřál jim sílu a odhodlanost do života s vidinou na spravedlivý trest pro vrahy jejich milovaných synů.

Autor: Ondřej Kubík

2 Komentářů

  1. Refael
    4.7.2014 – 6 Tammuz 5774 v 01:51 — Odpovědět

    “s vidinou na spravedlivý trest pro vrahy…” a ja bych jeste dodal bez moznosti jakehokoliv propusteni.
    Davno izr.trestni pravo pro tetoristy uz neni to, co byvavalo pred r.1993.

    0
    0
  2. Karel79
    4.7.2014 – 6 Tammuz 5774 v 06:41 — Odpovědět

    Zajisté moji by oblíbenci Bronislav Ostřanský, Vladimír Sáňka a Lukáš Větrovec uvedli věc na pravou míru. Kupř. tvrzením, že islám je mírumilovný, alách je milosrdný a slitovný.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Vzniká nám nový islámský stát a co na to islámští učenci?

Další článek

Prohlášení FŽO