Zdroj: Shekel

Operace s cílem zničit odpalovače raket Hamasu skončila tragédií. Dvacetiletý Eitan Barak, člen IDF, byl zabit. Stalo se tak v Beit Hanounu, Barak byl nejprve zraněn, avšak než se mu dostalo pomoci, zemřel.

Generál Moti Almoz se vyjádřil pro vojenské rádio: „Tu noc se stalo mnoho věcí. Incident s mrtvým vojákem řešíme a o podrobnostech vás budeme informovat.“

Nepotvrzené informace hovoří o tom, že se Barak mohl omylem dostat do křížové palby a být tak omylem zasažen vojáky IDF.

Při akci bylo zabito 14 teroristů z Hamasu a zničeno 20 raket. Akce pokračovala odpalováním tunelů, které teroristé používají jako sklady pro rakety.

Násilné pro-Palestinské demonstrace se stupňují po celém světě. V Egyptě davy hromadně pálily Izraelské vlajky a napadli členy Izraelské ambasády.

V Turecku taktéž pálili Izraelské vlajky a házeli kameny na Izraelskou ambasádu. Místní tisk se o incidentu zmínil jako o „Protestu proti masakru civilistů v Gaze“. Dav byl rozehnán policií za použití slzného plynu a vodních děl. Bulent Yildrim, vedoucí Turecké „humanitární“ organizace  IHH se zmiňuje o tom, že „Turečtí Židé budou potrestáni za to, že se Izrael chová jako malé dítě,“ a dále dodává: „Židovští turisté ať se ani neopovažují navštívit Turecko! Dnešní a zítřejší noc uděláme jiný protest! Už nemáme trpělivost.“

Yildrimova organizace stála za napadením vojáků IDF v roce 2010, když vezli lodí „humanitární pomoc“ Gaze. Deset Turků bylo tehdy zabito.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Z čeho si budeme na podzim při volbách vybírat?

Další článek

Další nefér trik pojišťovny