Zdroj: Shekel

Letecké útoky Emirátů proti Islámskému státu (ISIL) v Iráku povede žena. Jde o majora Mariam Al-Mansouriovou, pětatřicetiletou odbornici na anglickou literaturu, která v roce 2008 úspěšně ukončila studium v letecké škole Khalify bin Zayeda.

Al Mansouriová říká, že prací ve vojenském letectvu Spojených arabských emirátů se jí splnil sen. Jeho dosažení prý bylo možné díky podpoře “úřadů, školitelů a kolegů”. Jako žena nemá v armádě nárok na žádné zvláštní zacházení – “Muži i ženy mají právo pracovat v jakékoli sféře,” vysvětluje.
Mediálně známou se major Mansouriová stala až v posledních dnech, kdy velvyslanec Spojených arabských emirátů v USA potvrdil, že letectvo Emirátů při útocích na pozice ISIL povede ona.

Islámský stát považuje Spojené státy a jejich arabské spojence za nepřátele islámu a prohlašuje je za legitimní cíl útoků džihádistů kdekoli na světě.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Zpívající saúdskoarabská dívka rozbouřila sociální média

Další článek

Svoboda náboženství - všechno má své hranice