Sympatický multiinstrumentalista, šoumen, neobyčejný talent a mimo jiné taky izraelská hvězda kanálu You Tube. Adama Ben Ezra!

Když vzal v pěti letech do ruky housle, všichni věděli, že hudba se stane jeho životem. V devíti letech hraje na kytaru, klavír, cajon, oud klarinet… A stále nemá dost. V šestnácti letech poprvé chytne do ruky kontrabas. A má jasno. Jako samouk objevuje melodický nástroj, který se výborně hodí do jakéhokoli hudebního žánru. Hraje na něj rock, pop, jazz, funky i klasiku. Hraje sám. Když si chce tvorbu něčím zpestřit, zapojí do ni Loop station. Smyčkovací zařízení, díky kterému může i sólo hra znít jako rozvášněný band.

Co dál? Jak o sobě dát vědět? Je doba, kdy světem hýbou sociální sítě. A mladý muzikant toho dokáže náležitě využít. Hvězdu z něj nemusí dělat nikdo, udělá ji ze sebe sám. Naprosto drze, ale přesto úspěšně. S kamarádem natočí klipy k několika jeho písním. Umístí je na You Tube a jen čekají. Po čase se jeho kanál stane hojně navštěvovaným místem moha hudebních fanoušků. Jeho videa mají přes milion zhlédnutí. Jsou stylová, zábavná a nápaditá.  Komunikace nadějného muzikanta s fanoušky je veselá, přátelská, otevřená. Tak jako jeho hudba. Dostává pozvání koncertovat snad po celém světě. Je rychlý a svižný, tak jako svět kolem něj. Je potřeba odcestovat narychlo? Žádný problém. Kontrabasista si nechá sestavit pětistrunnou basu, která má odnímatelný krk a lze ji zabalit do běžného kufru.

Hraje buď sám se svým loopovacím strojkem nebo v doprovodu přátel, kytaristy a perkusionisty. Jeho rozpis koncertů snad nikdy nekončí.

Přesvědčte se sami, jakou hudbu Ben Ezra dělá. Pokud vás osloví stejně jako tisíce jeho milovníků, není problém na nějaký koncert zajít. You Tube hvězda z Tel Avivu totiž tráví srpen v Česku.

A nebude to jen jeden či dva koncerty bude jich celá řada.

14.8. Plzeň

15.8. Černá v Pošumaví

16.8. Jablonec nad Nisou

19.8. Praha

20.8. Olomouc

21.8. Frýdek- Místek

22.8. Pacov

12.9. Písek

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Moderní snižování porodnosti – úspěch, nebo zhouba?

Další článek

Islám, zlá předtucha? III.