V České republice panuje zima, venku mrzne, někde se potýkají se sněhovými závějemi. Je to období spíše domácího lenošení. Izraelských tvůrců k nám v zimních měsících taky příliš mnoho nejezdí. Pokud tedy nebydlí někde blízko. Hudebník Ran Nir bydlí v Berlíně a kdykoli vyráží na turné s novým hudebním projektem, zastaví se i v České republice. Tentokrát zahraje v Café v lese. Doprovod mu dělá další muzikant. Tomer Lavie. Pokud nemáte náladu na velké divočení a spíš si chcete vychutnat kvalitní hudbu v komorním prostředí, je tento koncert přesně pro vás.

Ran Nir

Narodil se v Tel Avivu a v současnosti žije v Berlíně. Pro české posluchače už poměrně známý“element“. Není rok, aby nezahrál buď na nějakém festivale, nebo v soukromém klubu. A vždy přiveze něco nového. Jednou je to nová deska, jindy zase nový sound nebo kolektiv hudebníků. Ran Nir patří mezi zakládající členy kapely Mojos kolem zpěváka Asafa Avidana. Dnes je frontmanem vlastního hudebního uskupení LFNT. Před časem vydal i své sólové album. Jeho tvorba je prodchnuta nejrůznějšími hudebními vlivy. Kombinuje kovový zvuk rockové kytary, poklidné indie i rytmy domácího orientu.

 

Tomer Lavie

Narodil se v Tel Avivu a nejspíš jen přechodně našel nový domov v tolik inspirujícím Berlíně. Zpívá, skládá, produkuje. V Izraeli si našel početnou posluchačskou základnu mezi milovníky indie-folku. Studoval filozofii na univerzitě v Tel Avivu a nyní pokračuje právě v Berlíně.  Jeho texty jsou hluboké, posluchače nutí přemýšlet a nacházet nové pohledy na život. Příjemné je zjištění, jak může být i složitější filozofie lehčeji stravitelná, pokud ji dáte smysluplné hudební podbarvení. Nové album plánuje muzikant vydat v tomto roce.

 

Dvojice je momentálně na společném miniturné. Po Berlíně a Lipsku zahrají v Praze.

 Sobota 2. února, Café v lese, 20:00

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Nezaškodí

Další článek

Bamba - to nejlepší nejen pro Vaše dítě z Izraele